Norges Skiforbund - telemark har tatt ut laget som skal representere Norge i WC åpningen i Hintertux, Østerrike, 28.-30.november.

Etter en god samlingshøst har sportssjef Jo Mork tatt ut fem kvinner og fem menn til åpningsrennene.

Slik stiller Norge i Hintertux

1. Sondre Kristenstuen. Nordre Land IL

2. Trym Nygaard Løken, Bækkelaget Sportsklubb

3. Mathilde Olsen Ilebrekke, Nordre Land IL

4. Ida Gresaker, Ullensaker Skiklubb

5. Ådne Kristenstuen, Nordre Land IL

6. Thea Smedheim Lunde, Ullensaker Skiklubb

7. Øyvind Vagstad, Syril IL

8. Sivert Hole, Åndalsnes IF

9. Guro Helde Kjølseth, Sportsklubben Rival

10. Sarah Fiskaa Haugen, Luster Telemarkklubb

- Sterkt lag

-Det er et sterkt norsk lag som setter kursen mot WC åpning om en uke. Vi planlegger to dager i renntraseen før det braker løs neste fredag, forteller sportssjef Jo Mork.

Landslaget har blant annet gjennomført fem ukers samling i Hintertux tidligere i høst.

- Vi har aldri hatt så mange døgn på ski foran en World Cup start noen gang. Løpere er godt forberedt ,og selvtilliten er stor. Vi gleder oss, og det blir spennende og se hvor vi står i forhold til konkurrentene.

Det forventes spesielt av de seks utøverne på landslaget som har lagt ned ekstra innsats både på ski og barmark. Vi skal likevel ikke glemme at det er flere nasjoner som har lagt ned ekstra hardt arbeid foran en VM-sesong, spesielt Tyskland, Frankrike og Sveits.

Vi er klare og forberedt på å gi kamp til målstreken. Det er både gøy og inspirerende se hva Henrik Kristoffersen og Sebastian Foss Johan Solevåg gjorde i Levi i helga. Dette smitter på alle på vårt lag, og ser muligheten for å gi gass, sier Mork.

Flinke juniorer

- Etter ett testrenn på Kvitfjell i helga er det heller ingen tvil om at flere av juniorene våre også trener godt, de leverer selv med få døgn på ski i beina. Likevel er de ambisiøse og ønsker å smake på «biffen», legger Mork til.

Under World Cup-åpninga skal det kjøres to Sprintkonkurranser, og én parallell.