Fostervold var på sin første ÅIF-trening torsdag kveld på Øran.

Fredag kveld er han med til Jendem og Ekkobanen der ÅIF møter Malmefjorden i bortekamp.

- Jeg har blitt spurt om å komme å gjøre en jobb sammen med dem, og det har jeg takket ja til, sier 46-åringen til Åndalsnes Avis.

Fostervold er mest kjent som fotballspiller i Molde FK der han perioden 1994-2002 spilte 172 eliteseriekamper og scoret 13 mål. Men han har også vært syklist og vært sykkeltrener - i tillegg til å være triatlonutøver.

Fostervold har i første omgang ikke tenkt til å spille for ÅIF.

- Hva blir din rolle i ÅIF?

- Først og fremst skal jeg være en trener sammen med Kim Hugo Nyheim, men sannsynligvis også spille litt fotball etter hvert - hvis kroppen spiller på lag og jeg trengs. Men det primære er å utvikle unge gutter, trene dem og gjøre dem bedre – å få lov til å hjelpe dem på vegen. Det er det som er spennende med ÅIF; det er en klubb som er sugen på å bli god, og unggutter som er sugen. Det er det jeg vil bidra med, sier han.

- Hva kan du tilføre klubben?

- Det vil vise seg. Men jeg har jo erfaring med toppidrett og hva som skal til for å bli god. Og erfaring med fotball; et helt liv med toppfotball. Jeg ønsker å bruke erfaringen og kompetansen med toppidrett og toppfotball med å få inn en kultur som kan bringe klubben framover.

Han skryter av ÅIF som klubb, og av personer som Kim Hugo Nyheim og Aksel Berget Skjølsvik spesielt:

- Jeg må jo si at Kim og Aksel har utviklet og bidratt sammen med andre nøkkelpersoner i klubben og gjort at det er mye bra på gang. Det er mye bra folk på Åndalsnes som ønsker å få dette til. Jeg synes det er spennende å være med å utvikle utøvere; det er det jeg har gjort som trener, både med sykkel og i MFK. Jeg vil utvikle dem som er motivert til å utvikle seg. Utvikling trigger meg – det er det jeg har lyst til å være en del av.

Han er ikke ambisiøs på egne vegne til rollen som spiller:

- Jeg har mine beste år bak meg som fotballspiller, så det blir begrenset hva jeg kan bidra med. Men jeg er godt trent og har fortsatt bra fysikk. Jeg har ikke spilt så mye fotball i det siste, så jeg må trene meg opp for å tåle belastninga; den spesifikke fysikken for fotball er ikke så bra.

- Hvordan fungerer kneet - du la jo opp som fotballspiller i 2002 på grunn av en kneskade?

- Jeg har brukt lang tid på å bygge meg opp igjen gjennom sykling, styrketrening og alternativ trening. Nå er ikke det et problem lenger.

Fostervold kommer fra Skåla IL, og han er ikke spilleklar før klubbene har fått signert overgangspapirene.

Knut Anders Fostervold jobber som lærer på folkehøgskole.

- I første omgang blir det en rolig start fordi jeg ikke er ferdig med skoleåret. Men jeg skal melde meg på etterhvert, sier han.