Brødreparene består av Thomas og Emil Nyheim fra Åndalsnes, Sander og Erlend Bale fra Isfjorden, Bendik og Ludvik Vold Hovde, Ola og Even Farkvam fra Måndalen.

15-årige Thomas Nyheim, syns det er helt greit å ha både sin far som trener og storebror som lagkompis, sjøl om han som yngstemann på laget må rydde etter hver treningsøkt.

– Det å være lillebror, gir et ekstra trykk for å vinne hver eneste kamp, der jeg må forsøke å vise meg fra min beste side. Etter hver kamp og trening, får vi konstruktive tilbakemeldinger både på godt og vondt, sier Thomas, som ikke syns det er problematisk med slektsforholdet.

– Vi ble som kjent nr. 3 i fjorårets 5. divisjon, da vi spilte kvalifiseringskamp mot Elnesvågen, der vi vant kampen 2–0 på Aker Stadion. Nå viser det seg at ett lag har trukket seg, slik at Elnesvågen fikk beholde plassen som de egentlig tapte, sier Kim Hugo Nyheim, som har stor tro på en god fotballsesong under årets 4. divisjon.

– Hva er årets målsetting?

– Vi har som mål å kjempe om de første åtte-ni plassene på tabellen, i tillegg til at laget skal ha en positiv utvikling gjennom hele sesongen. Gjennomsnittsalderen i årets stall er bare 20 år, sier den engasjerte treneren, som kan fortelle at ti av dagens spillere var med da laget rykket ned fra 4. divisjon i 2016.

– Hvorfor vil dere lykkes under årets 4. divisjon?

– Det er kanskje fordi vi er en jordnær gjeng som tåler å vinne, men som også skal tåle å tape. Treningsvilje, lagånd, motivasjon og gode holdninger vil også være til stor hjelp for å beholde plassen i en høgere divisjon, mener Nyheim, som har spillere som ønsker å bli enda bedre.

– Vi vil framstå som et lag hvor Fair Play står i sentrum, der vi vil vise at vi har tro på oss sjøl, vilje til å vinne, gode ferdigheter og ikke minst respekt for både med- og motspillere, dommere og andre, sier Kim Hugo Nyheim under tirsdagens trening, som håper og tror på en innholdsrik sesong med engasjement og mange besøkende på kampene.

Fredag den 13., blåses årets sesong i gang, der de lovende ÅIF-guttene får besøk av Vestnes/Varfjell på Øran stadion.

Årets ÅIF-lag: Bak fra venstre: Odd Børge Hammervold (oppmann), Erlend Bale, Ludvik Hovde, Jim Rydjord, Sander Bale, Jonas Furset, Sindre Hammervold, Andreas Helle, Ola Farkvam, Kim Hugo Nyheim (trener). Foran fra venstre: Eirik Dahle, Ronald Paiva, Jens Jordal, Erlend Venge, Sander Dahle, Even Farkvam, Emil Nyheim, Jonas Voldset. Ikke til stede: Thomas Nyheim, Bendik Hovde, Aksel Skjølsvik, Torkil Høgset, Sander Nymo. Foto: Per-Kristian Bratteng