Slettaløkken hadde 41. beste tid etter første omgang, men falt et par plasser ned etter den andre omgangen. Tidsmessig var avstanden opp til toppen på 11,01, men plasseringen er meget god.

- Jeg er fornøyd. Det var vanskelige forhold, for jeg startet ganske seint. I andreomgangen hadde jeg en liten feil, som gjorde at jeg mistet en del fart. I førsteomgangen tapte jeg mest tid, da startet jeg som nr. 77 - det var sporete og slagete. Vanskelig å få til å kjøre godt, sier Jørgen Slettaløkken.

Seieren gikk til Rasmus Windingstad. Henrik Kristoffersen havnet på 5. plass.

Isak Staurset (18) fra Rauma Alpin kjørte bare den første omgangen og måtte deretter bryte på grunn av ryggplager.

- Førsteomgang var preget av mye feil og av mye dårlig kjøring. Med tanke på at ryggen ikke var 100 prosent, så valgte jeg å ikke stille til andre omgang. Det har vært litt ryggplager de siste ukene, og jeg har ikke hatt en optimal oppkjøring til NM. Før NM har jeg ikke hatt ei eneste treningsøkt på to uker, sier Staurset.

I super-G-rennet fredag ble Jørgen Slettaløkken nr. 80. Det var 106 som kom i mål.

- Det gikk greit, men jeg er kanskje for lett for super-G - jeg er kanskje ikke den største gutten på start, sier 16-åringen.

Søndag avsluttes NM med slalåm. Med Jørgen Slettaløkken til start, men uten Isak Staurset.

- Jeg blir ikke med, sier Isak, som lørdag ettermiddag ble hentet på Lillehammer av pappa Ove. - Nå skal jeg gjøre mye rehabliteringstrening i påska, og samtidig få den treninga jeg trenger. Etter påske blir det en rennrunde. Vi skal til Vestlandet; til Jølster og Voss, sier Staurset.

Jørgen Slettaløkken har håp om en god plassering søndag:

- Jeg skal prøve å gjøre det så bra teknisk som mulig - det er det som er fokuset. Det er vanskelig å ha forhåpninger, mye kan skje i slalåm, sier han.