Det var 87 deltakere som deltok på årets Dynafit Romsdal Rando.

- En skikkelig kraftprøve for de aller fleste, sier en fornøyd løypesjef Ola Hovdenak i Romsdal Randoneklubb i en pressemelding etter at alle er kommet trygt i mål.

Dagens beste ble Johan Bugge fra Eidsvåg som kom i mål på tiden 2:37:46. Motbakkeløperen er fersk i denne sporten, men har allerede satt seg i respekt. Han konkurrerer for Romsdal Randonee Klubb.

- Det var langt og seigt, var den første kommentaren speakeren fikk etter at han kom i mål.

- Det er veldig kjekt å vinne, men vi får se om det blir videre satsing. Jeg begynner å bli gammel, sier 27-åringen, som bor i Molde.

Lokal tredjeplass

På andreplass ble det nok en Eidsvåging. Junioren Sondre Svensli (19) imponerte på tiden 2:40:07.

Isfjordingen Jøran Grøvdal var 3. raskest av alle, på tiden 2:48:06, og med det vant han veteranklassen.

Romsdal Randonee hadde mange sterke utøvere til start. 3. plass i klassen herrer senior gikk til Gjermund Nordskar, så fulgte Vegard Øie, Morten Eilfisen, Thomas Kvalsvik og Magnus Espeland på de neste plassene - alle fra samme klubb.

Satte løyperekord

Johanna Åström fra Härjedalens Klätterklubb ble dagens beste kvinne på tiden 3:04:26, og det er ny løyperekord.

På 2. plass kom Malene Blikken Haukøy fra Høyang IL på tiden 3:11:51 og 3. plassen gikk til Hildegunn Gjertrud Hovdenak fra Romsdal Randoneklubb på tiden 3:30:37.

– Ei meget teknisk god løype, sier Blikken Haukøy, som er på landslaget.

Rolf Herman Bjerkeli fra Isfjorden Idrettslag og Ola Hovdenak fra Romsdal Randoneklubb strålende fornøyd med dagen og samarbeidet. Lørdag kveld venter premieutdeling og bankett på Hotel Aak.

Speed med tid

I klassen speed med tid var det Robert Nakken fra Romsdal Randonee Klubb som var raskest, etterfulgt av Ole Bjørn Smisethjell fra samme klubb. Ole Johan Sæter fra Isfjorden IL ble nummer fem.

Beste kvinne i denne klassen ble Anna Persson fra Åndalsnes.