Norges Håndballforbund har henvendt seg til Rauma kommune og ber om et møte. De ønsker å komme i dialog med kommunen fordi forbundet reagerer på at det i Rauma blir tatt penger når barn og unge trener i hallene på ukedager.

– Vi skal besøke ti kommuner som tar hell-leie og Rauma er en av disse, sier Tore Sæther og forteller at av rundt «100 håndballkommuner» i Region Nord, er det rundt halvparten som faktisk tar betalt. Sæther viser til at dette ikke er i tråd med verken politiske myndighetenes anbefalinger eller idrettens egne anbefalinger.

Det er to grunner til at forbundet nå tar en runde med mange kommuner i region Nord. Tore Sæther viser til at hall-leie er det ene og mangel på anlegg det andre. Rauma berøres ikke av definisjonen på mangel på anlegg.

Forbundet ønsker nå å være et lokomotiv på vegne av flere hallidretter i dette arbeidet og vi håper på en konstruktiv dialog med kommunen, sier Sæther og ber om et møte som er datofestet til 22. mai.

Håndballforbundet inviterer også idrettsrådet i Rauma, en representant for klubbene i Rauma, region Nords soneleder for Nordmøre, Tor Erling Vik og lokale media til dette møtet.

– Intensjonen med møtet er at vi sammen med kommunen får anledning til å se på om det kan finnes løsninger som gjør at barn og unges treningsaktivitet i kommunens haller kan bli gratis, sier Tore Sæther.