Ragnhild Mowinckel har OL-formen i behold og vant storslalåmrennet i tyske Ofterschwang fredag. Det var karrierens første verdenscupseier.

Tyske Victoria Rebensburg og amerikanske Mikaela Shiffrin fulgte nærmest Molde-jenta. Seiersmarginen var samtidig på hele 66 hundredeler.

Fra startnummer én gjorde Mowinckel en strålende første omgang. Ingen matchet den norske jentas fart, og dermed sto den dobbelte sølvvinneren fra OL i Pyeongchang igjen på toppen alene for andre gang i vinter i annen omgang.

Den oppgaven mestret hun på fremragende vis.

Også i storslalåmrennet i italienske Kronplatz i slutten av januar ledet Mowinckel etter første omgang. Da ble hun til slutt slått av Rebensburg, men andreplassen var karrierebeste i verdenscupen.

Mowinckel har fått sitt definitive gjennombrudd denne sesongen med to sølv fra OL (storslalåm og utfor).

Nina Haver-Løseth var slått av Mowinckel med 1,74 sekunder i første omgang, men slo tilbake med strålende kjøring i annen omgang. Spjelkavik-jenta klatret fra 14.- til sjuendeplass.

Fra startnummer 28 kjørte Kristin Lysdahl ned til en meget sterk sjuendeplass etter første omgang. 21-åringen, som også deltok i OL, klarte ikke helt å følge opp i annen omgang. Niendeplass var likevel Bærum-jentas nest beste plassering i verdenscupen noen gang.

Åttendeplassen fra storslalåmåpningen i Sölden i fjor høst er fortsatt Lysdahls karrierebeste.