Første trening blir på Veblungsnes forsamlingshus. Alle interesserte er velkommen.

På tide med klubb i Rauma

Bak klubben står Martin Benjamins.

– Nå har jeg blitt 46 år, og det er på tide å starte klubb her i Rauma, sier Benjamins, som har flere års karateerfaring.

– Jeg startet med karate i 1994 i Nederland, der jeg er født og oppvokst. Jeg tok en ti år lang pause da jeg fikk jobb som lastebilsjåfør, for det var veldig vanskelig å kombinere karatetreninger og jobb.

– I 2010 fikk jeg turnusjobb ved Lars Kroken, og da begynte jeg å trene i Vestnes og Molde, og seinere ble jeg også trener og styreleder i Molde Karateklubb, forteller han.

Fullkontakt

Klubben skal trene innen kyokushinkai-stilarten.

– Det er en fullkontakt stilart. Vi bruker beskyttelse på trening, men i kamper er det fullkontakt. Da bruker vi bare tannbeskyttelse og susp. Og da kan en vinne kamp med knockout.

– Det sies at kyokushinkai er den har hardeste karatestilarten.

– Ettersom det er fullkontakt; er det slik at foreldre skal være forsiktige med å sende ungene sine på trening?

– Nei, nei. Det er ikke fullkontakt før en er 18 år, og en bruker beskyttelse på barnekamper, og hansker og leggskinn på trening. Jeg har trent ganske lenge, men aldri hatt noen store skader, forteller han.

– Har du sjekket interessen for å bli med?

– Det er cirka fem personer som så langt har vist interesse, og det er nok for å starte opp. Og det er artig at alle er nybegynnere.

– Steika artig

– Karate er steika artig. Og alle som driver med kyokushinkai karate synes det er gøy, sier han.

Han har som ambisjon at klubben skal være aktiv i regionen Midt-Norge.

– Det er flere klubber her, vi trener i lag, og drar gjerne på både sommer- og vinterleir, sier Benjamins.

– Er du mellom 12 og 122 og ønsker du å trene karate og øker styrke, kondisjon, balanse, og sjølsikkerhet; stikk innom, skriver Benjamins på plakater han har hengt opp.