14-åringen som konkurrerer i 15-årsklassen, er nemlig tatt ut til å delta i den populære Ungdomsstafetten i selveste Kollen. Det er en årelang tradisjon at Norges Skiforbund inviterer til kretslagsstafett i forbindelse med World Cup-rennene i Oslo. På hvert lag går det en jente og en gutt som er født i 2003, og en jente og en gutt som er ett år eldre. Iver er en av to niendeklassinger i fylket som får muligheten til å delta. Det synes han naturligvis er kjekt.

– Jeg ser naturligvis fram til helga i hovedstaden, sier den unge tenåringen. Vel vitende om at han i neste måned får konkurrere i det samme løypenettet som Johannes Høsflot Klæbo og de andre som skal knive om verdenscuppoeng i det samme tidsrommet. Ungdomsstafetten er et av flere viktige rekrutteringstiltak i skiforbundets regi. NSF legger derfor forholdene til rette for at det skal bli en best mulig weekend i storbyen for løperne som blir tatt ut.

– Det var fem kilometer klassisk på fredag jeg hadde størst forhåpninger til. I distanserennet følte jeg ikke at jeg fikk tatt ut det jeg var god for. På sprinten hadde jeg som forventet ingen mulighet til å gå videre. Mest fornøyd er jeg med stafettetappen i dag, sa Iver som ikke er blant dem som har kommet lengst i den fysiske utviklingen på dette alderstrinnet.