- Dette var kjekt. Endelig løsnet det i et stevne, sier Brage Skiri til Åndalsnes Avis. - Jeg har skutt mye bra på trening, men i stevne har det ikke gått like bra.

- Dette var noe overraskende?

- Jeg visste at jeg var god nok til å skyte så bra, men å få det til på et så godt stevne var artig, sier han.

Brage startet med en liggende serie som gikk ganske bra.

- På stående var jeg litt urolig, fordi det var spenning i kroppen. Men da jeg fikk anvist bare to niere og tre tiere, da var det bare positivt. Artig, egentlig, sier han.

- Så klarte jeg å holde konsentrasjonen og "fylte" på kneserien også. På tiskudden var det mye spenning i kroppen, men jeg klarte å holde meg konsentrert å gjøre det jeg skulle gjøre.

På omgangsskytingen var det enda mer spenning i kroppen.

- Jeg mistet ett poeng, som gjorde at jeg kom på andre, og ikke første.

Motivert

Dette er hans beste resultat som seniorskytter i et stevne. Og det motiverer, som gjør at han satser.

- Jeg har aldri trent så mye som jeg gjør nå, selv om de ikke er kjempemye. Det blir et par ganger i uka, pluss stevne.

Og utviklinga er det ingenting å si på:

- Det går i rett retning, i alle fall.

Ledet omgangen

Brage Skiri fra Rauma skytterlag hadde 246 etter innledende skyting og ledet før omgangen. Det er i seg sjøl meget sterkt av en klasse 4-skytter, som betyr at han er rangert på mellomnivå, og bak de beste som skyter i klasse 5.

Men Brage Skiris 99 poeng i omgangen holdt ikke helt inn mot Eline Lillegård (klasse 5) fra Hjelmen, som slo til med 100 poeng. Dermed ble det sølvplass, som for øvrig ble delt med Hjelmens Ane Martine Berg (klasse 5). Sølvvinnerne var helt likt, også etter at man hadde talt innerblinker.

Brages far, Jørn Ole Skiri (klasse 5), er regjerende landsdelskretsmester utendørs fra i sommer. Han havnet sammenlagt på 17. plass med 340 poeng.

Tora Skiri fra Rauma Skytterlag i klasse Eldre rekrutt 14-15 år skjøt 348 poeng. Det holdt til en 6. plass.

I klasse 2 ble det seier til Marit Sofie Heggem fra Isfjorden og Åndalsnes (344 poeng) med Roar Heggem fra Isfjorden og Åndalsnes på plassen bak med 339 poeng.

Det var Hovdebygda og Ørsta Skyttarlag som arrangerte innendørsstevnet, som samlet 176 skyttere fordelt på 36 skytterlag fra hele Møre og Romsdal.