Søndag blir det storturnering for de minste i Isfjordshallen. Hele 400 spillere i alderen seks til ti år fordelt på 75 lag fra hele regionen kommer for å spille.

– Tidligereår har det kun vært jente- eller guttelag på turneringene som har vært arrangert Denne gangen har vi begge deler, så derfor blir det mange flere spillere. Forrige gang vi hadde minihåndballturnering var det 22 påmeldte lag, så dette blir stort, sier Karina Westrum Grøvdal i Isfjorden IL.

Hun er dugnadsansvarlig i håndballgruppa og en del av trenerteamet for de minste.

– Vi føler at vi har kontroll før helgen. Alt er egentlig klart, og vi venter bare på at dagen skal komme. Vi gleder oss veldig, sier hun.

Unge dommere

Det blir spilt 12 kamper i timen, og i tillegg til spill blir det kiosk i samfunnssalen.

– Lokalbefolkningen er velkomne til å stikke innom både kiosken og tribunen, forteller hun.

Hvis de ikke allerede er der altså. For det er mange frivillige i aksjon:

– Ja, det blir veldig mange og vi er veldig takknemlige for alle som stiller opp. Vi har blant annet dommere fra Åndalsnes, Isfjorden, Molde og Elnesvågen. Det er ikke helt enkelt å få dommerkabalen til å gå opp på et slikt arrangement – så en ekstra stor takk til ungdommene som stiller opp som dommere, sier hun.

Stor rekruttering

Isfjorden IL Håndball har nå 55 spillere i 1. til 4. klasse, og rundt 41 av disse deltar i helgen.

– Vi har spillere fra Åndalsnes, Isfjorden og hele nordsida. Vi har til og med tre spillere som kommer fra Vistdalen hver uke for å spille med oss. Det er flere barn enn på lenge som vil spille håndball, og det er så klart veldig bra, sier Westrum Grøvdal.

Hun forteller at de er veldig bevisste på hvordan de legger opp treningene.

– Vi er et trenerteam på sju som samarbeider om treningene for de minste. Det synes vi fungerer veldig bra. Vi er veldig bevisste på hva vi trener på og at alle barna skal få god oppfølging. Det mener vi er viktig både for at de skal lære å spille god håndball, og viktigst av alt, at de skal ha det morsomt på banen, sier hun.

Spill, lek og moro på banen er viktig for de minste. Karina Westrum Grøvdal forteller at de er veldig bevisste på hvordan de legger opp treningen. Foto: Isfjorden Idrettslag Håndball