Gutter og jenter, menn og kvinner. Store mager og små mager. Gammel eller ung.

Langfjordens romjulsturnering i Isfjordshallen har så lange tradisjoner at selveste Lillian Dahle bare var ei lita jente da det hele begynte. Lillian husker nemlig godt sine fotballkunster den gangen det var en stor opplevelse å komme til den store hallen i Isfjorden og få litt mer plass enn i gymsalen på Åfarnes skole. Å spille fotball inne var også noe helt annet enn blandingen av snø og grus på den nedlagte skoleplassen på Mittet.

Og det er litt av den gamle tanken om fotball Lillian og Langfjorden nå vil hente fram fra glemselen. Før var det kø av lag som meldte seg på til den svært populære romjulsturneringa, men nå virker det som om interessen er borte. I fjor måtte klubben avlyse på grunn av for få påmeldte lag.

– Dette vil vi gjerne gjøre noe med og kommer med en sterk oppfordring om at gode venner går sammen og stiller et lag. Vi tar imot påmelding til 16. desember, sier Lillian.

– Hvorfor interessen for ei slik turnering mindre tror du?

– Det kan være fordi aktive spillere nå spiller fotball hele året. Og kanskje er det fordi «de gamle» som har vært med før, synes de har blitt for gamle. Jeg husker for egen del at vi startet med å sitte hele dagen med å være tilskuere. Så bli vi endelig store nok til at vi kunne være med. Det var ei turnering vi virkelig gledet oss til, sier Lillian og håper oppfordringen får flere til å sette sammen et lag og melde seg på.