Det var veldig god stemning i ÅIF-garderoben etter kampen. Champagne ble sprettet og en feststemt gjeng satte seg i bussen, som i følge ryktene hadde ÅIF sitt klubbhus som destinasjon.

På spørsmål om ÅIF lyktes med kampplanen var trener Kim Hugo Nyheim klar i sin tale.

- Vi lyktes i dag, siden vi vant. Det var en ordentlig stillingskrig, og det første målet var utrolig viktig. Hadde de fått det første målet hadde det blitt tøft for oss, forteller han.

Nyheim kunne fortelle at han har vært nervøs hele uka i forveien.

- Det var en fantastisk ramme rundt kampen og jeg vil skryte av kretsen. Nå tror jeg dette er det rette steget for laget vårt. Vi har sagt at 5. Divisjon er bra for oss, men jeg tror det hadde blitt tungt å svelge om vi hadde tapt i dag. ÅIF har tradisjoner og hører hjemme på dette nivået.

Naturlig konsekvens

Kim Hugo Nyheim mener opprykket er en naturlig konsekvens av det arbeidet som har blitt lagt ned.

- Vi har jobbet hardt over tid og det har lønt seg. Dette var en gjeng uten selvtillit som hadde tapt mye tidligere, men nå har de fått trua igjen. Det smaker veldig godt, i hvert fall når vi gjør det på denne måten, i en type cupfinale kamp. Guttene tar med seg stolthet og får en styrket samholdsfølelse etter en sånn type kamp, avslutter Nyheim.

Scorte det avgjørende målet.

Andreas Helle Solevågseide satte 2-0 målet like før slutt.

- Det var sykt deilig. Jeg hadde noen halvsjanser tidligere, men klarte ikke sette den. Det var viktig å bare fortsette å prøve helt til den gikk. Jeg må også skryte av Bjørn Tore Sæther for en fin pasning i forkant av målet. Vi har virkelig funnet tonen etter at Bjørn Tore sluttet seg til laget igjen, sier han.

Solevågseide ble med den scoringen toppscorer for ÅIF. I følge han selv betyr det lite i forhold til det å rykke opp.

- Å bli toppscorer er ikke det viktigste for meg. Det viktigste var å rykke opp, og det klarte vi.

Sindre Kavli Hammervold endte målet bak Solevågseide på toppscorer lista. Han var svært fornøyd med resultatet etter kampen.

- Jeg er veldig fornøyd. Kampen vippet frem og tilbake, og vi sliter litt, men alt i alt er det en fortjent seier. Vi fikk ikke til spillet vårt, men det viktigste var å vinne. Nå blir det en heidundranes feiring på ÅIF-huset. Det har vi fortjent.