Det var ingen velspilt kamp tilskuerne var vitne til på Aker Stadion lørdag kveld. Ingen av lagene fikk ut sitt fulle potensialle og spillet var til tider preget av slurv og feil. Begge lag kom imidlertid til flere store sjanser hver, uten at noen av dem utnyttet dem.

Det skulle ta hele 75. minutter før et av lagene fikk hull på byllen. Da satte Bendik Vold Hovde en flott heading forbi Elnesvågen sin keeper. Etter dette måtte Elnesvågen opp og frem. Dette ga rom for ÅIF og fem minutter før slutt doblet Andreas Helle Solevågseide ledelsen etter å ha dratt bort en mann i feltet og satt ballen til side for keeper.

Elnesvågen klarte aldri å svare og i det dommer Johannes Remøy blåste av kampen kunne ÅIF juble for opprykk til 4. divisjon. Det var flotte jubelscener og stor glede blant ÅIF-fansen som hadde tatt turen.

Tok føringen

ÅIF startet best og tok tidlig føringen i kampen. Også på tribunen var ÅIF sine fans best i innledningsfasen. ÅIF sitt massive press i starten resulterte blant annet i tre cornere relativt tidlig. En av cornerne var i ferd med å gå rett i mål, men keeper fikk bokset ballen videre på målstreken.

Etter en god innledning med flere halvsjanser avtok presset litt. ÅIF fortsatt å holde på ballen uten helt å skape farligheter. De neste ti munttene var preget av unøyaktighet fra begge lag sin side.

ÅIF sinn første ordentlige avslutning på mål kom etter 22.minutter. Andreas Helle Solevågside fikk tid og rom fra nærmere 20 meter og fyrte i veg et hardt skudd. Skuddet gikk midt på keeper som ble tvunget til å bokse til corner.

I det 1. omgang var i ferd med å ebbe ut i 0-0 kom Jonas Furset til innlegg. Det var like før Sindre Kavli Hammervold fikk hodet på ballen, men han var litt for sent ute og lagene gikk til pause ved stillingen 0-0.

Lagene virket å være preget av stundens alvor i 1.omgang. ÅIF kom til et par halvsjanser, men ikke nok til å overliste keeper Elnesvågen sin keeper. ÅIF gjorde to bytter til pause. Torkil Høgseth kom inn for Ola Farkvam. I forsvar gikk trener Kim Hugo Nyheim ut og Runar Venge kom inn.

ÅIF tok kontrollen i 2.omgang, men det var Elnesvågen som skulle komme til den første muligheten. Etter flotte kombinasjoner på kant fikk Elnesvågen lagt ut til en umarkert spiller på sju meter. Avslutningen sto ikke i stil med resten av angrepet og gikk midt på mål der keeper Misund plukket opp ballen.

Ny giv

Det var et Elnesvågen lag med ny giv som entret banen i 2. omgang. De lyktes med å sette press på ÅIF. Det var likevel ÅIF som kom til den neste muligheten. Sinde Hammervold som var flyttet til venstre ving spilte Bendik Vold Hovde flott igjennom. Bendik fikk ikke dreisen på avslutningen og ballen gikk til side for mål.

Ingen av lagene klarte å ta føringen i kampen og presset svingte frem og tilbake. Etter 60 minutter misbrukte ÅIFs Jonas Furset en gigantmulighet. Et innlegg gikk over Elnesvågens forsvarer og på bakerste stolpe. Der fikk Furset stå mutters alene, men satte ballen over mål. ÅIF sin største mulighet så langt i kampen. Elnesvågen svarte bare minutter etterpå, og fra skrått hold satte de ballen i stanga, via en ÅIF spiller og ut til corner.

Det var tydelig at begge lag begynte å bli slitne og slapp til både rom og muligheter. Andreas Helle Solevågside ble spilt igjennom, men med forsvarer halsende bak satte han ballen forbi keeper, og over mål.

Halvveis i 2. omgang skulle ÅIF misbruke nok en stor mulighet. ÅIF slo ballen over forsvaret til Elnesvågen. Kun keeper sto mellom Hovde og målet, men kraftspissen satte ballen til høgre for mål. Like etter gjennomførte ÅIF sitt tredje bytte, Ludvik Vold Hovde kom inn for en tilsynelatende sliten Svein Morstøl.

Med 20 minutter igjen på klokka fikk Torkil Høgseth kampens første gule kort. Like etter kom en spiller fra Elnesvågen også i boka til dommeren. Frisparket ble svingt inn av Høgset og Sander Bale bommet fra to meter. ÅIF holdt ballen i spill og fikk omsider svingt ballen inn. Der sto Bendik Vold Hovde og stanget inn ballen til høgre for keeper. 1-0 til ÅIF 12 minutter før slutt.

Temperaturen steg betraktelig etter målet og Elnesvågen jaget mål. ÅIFs trener, som byttet seg selv ut til pause, trippet spent på sidelinja. I det Elnesvågen jaktet utligning fikk ÅIF rom fremover. Andreas Solevågseide fikk sjansen i feltet fem minutter før slutt og gjorde ingen feil. Han vendte bort keeper og fastsatte sluttresultatet til 2-0