Den sportslige situasjonen for åndalsnesingen Leo Skiri Østigård er uavklart. Det har han sagt til flere media i det siste, men han har så langt vært lite konkret på hvilke klubber han tenker framover. For at flere brikker skal fall på plass, vil han vente til januar med å skrive ny kontrakt med Molde Fotballklubb.

– Det som er helt sikkert er at jeg ikke er fornøyd med å spille 3. divisjon til neste år. Blir jeg nummer seks eller sju til midtstopperplass i Molde, vil jeg finne en ny klubb eller bli lånt ut. Problemet med utlån er at det er veldig usikkert, sier Leo som ikke legger skjul på ambisjonene han har som spiller.

Målet er å spille i Eliteserien og dessuten komme på landslaget U-21 til neste år. Han mener det burde være innen rekkevidde.

– Jeg må tenke på hva som er best for meg. Jeg er ikke opptatt av pengene, men av å få spille fotball og å utvikle meg. Det gjør jeg ikke med å spille i 3. divisjon, sier Leo og legger til at det har vært interesse fra andre klubber.

Han vil derimot ikke nevne hvilke, annet enn Kongsvinger som viste interesse sist sommer.

– Er det klubber du veldig gjerne kunne ha tenkt deg å spille for?

– Jeg spiller fortsatt gjerne for Molde fordi jeg trives her, men Vålerenga eller Strømsgodset ser jeg på som interessante klubber.

– Hva med klubber som nå rykker opp? Bodø Glimt for eksempel?

– Det har jeg ikke tenkt på. Er mer usikker på det.

– Og det er midtstopper du vil være?

– Ja, det er det jeg er og vil være. Det er der jeg kan hevde meg best.

– Vil mye forandre seg til januar?

– Jeg tror ikke det blir lett å få flere sjanser på A-laget i år. Det er flere foran meg i køa ser det ut som. Jeg trener fast med A-laget og mener jeg holder nivået, men det er selvfølgelig flere med mer rutine enn meg.

– Hva tenker du om hvor langt fotballen skal bringe deg?

– Fast spill i Eliteserien er første mål og med det plass på landslaget U-21, etter et eventuelt EM for U18. Det skal jeg klare. Så er målet ut i verden til en større klubb og det norske A-landslaget.

– Får du hjelp til å ta de riktige valgene framover?

– Jeg bruker nå en agent i Tyskland som jobber for flere store spillere. Og jeg lytter mye til pappa som kan gi meg gode råd. Pappa tar mye av dette slik at jeg kan konsentrere meg om å spille og trene best mulig, sier Leo Skiri Østigård.