For to uker siden ble han norgesmester i maraton i klasse 70-74 år. I helga fulgte han opp med å bli nummer to i norgesmesterskapet i terrengløp.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarer å ta medalje. Det var målet da jeg reiste til Vik for å være med i det flotte arrangementet. Det var pallplassering jeg gikk for. Vinneren var det lite å gjøre med ettersom han var i en klasse for seg, sa Peder etter at han hadde innkassert en ny NM-medalje. Det begynner etter hvert å bli noen av dem for den lettbeinte måndalingen. Han har tatt to gull i terreng og har en medalje i edleste valør i det som var maratondebuten.

Debuterte som 73-åring

Det er ikke så veldig mange som gjør sitt første helmaratonløp etter at de har fylt 73 år. Det var nettopp det Ringdal gjorde da han for noen dager siden reiste til Risør for å debutere på den klassiske distansen. Den lokale veteranen har i lang tid hatt lyst til å prøve seg på 42,2 kilometer. Han fant ut at tida var inne for å prøve seg.

Bedre flyt i år

– Det primære var å få en god opplevelse. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til ettersom jeg ikke har løpt så langt tidligere. Men det fungerte bra sjøl om løypa var hard og det var mange høgdemeter som skulle forseres før jeg var i mål. Jeg følte at jeg sto distansen bra, sa Ringdal, som har hatt bedre flyt i år enn han har hatt de siste åra. I Torvikbukt Rundt løp han halvannet minutt raskere enn i fjor. Han forklarer framgangen med bedre treningskvalitet.

– Det har blitt flere langturer og det har helt klart gitt meg et løft. Jeg var nesten nødt til å legge inn flere langturer da jeg bestemte meg for å debutere på maraton. Den distansen krever nemlig mer trening og forberedelser enn kortere løp. Jeg syntes det fungerte bra sjøl om jeg fikk erfare at det er noe helt annet å holde det gående i så mange kilometer og timer. Det var bevisst fra min side at jeg åpnet rolig og kontrollert under NM i Risør.

– Hvilke andre løp har du tenkt å delta i før du avslutter konkurransesesongen?

– Det er ikke så mange igjen nå. Men det ligger i hvert fall an til at jeg stiller på Hareid og muligens i en tikilometer i den såkalte vinterkarusellen i Ålesund. Så får vi se framover om det dukker opp noe annet, sier en av landets sprekeste 1944-modeller.