Etter at Træff berget plassen i 3. divisjon var ÅIF allerede før kampen mot Averøykameratene 2 sikret kvalik om opprykk til 4. divisjon. Spenningsmomentet i kampen lå i om ÅIF kunne røve til seg 2.-plassen foran nesa på Malmefjorden, som lå foran ÅIF på bedre målforskjell. ÅIF måtte altså ta flere poeng enn Malmefjorden som møtte CFK. ÅIF hadde også kunne jublet for opprykk om de vant med 10 mål mer enn Malmefjorden, og med det snek seg forbi på målforskjell.

Målfest

ÅIF var på fra start og leda tidlig med flere mål. Sigurd Brevik som var speaker for anledningen ble på ingen måte arbeidsledig. Han kunne annonsere at det sto hele 5–0 til pause.

ÅIF fortsatte å kjøre kampen i 2. omgang. AK 2 virket i det hele tatt å være uinteressert i å spille fotball og målene fortsatte å renne inn etter pause. Halvvegs ut i 2. omgang avtok målscoringen til en viss grad og ÅIF ble upresise og slurvete. Presisjonen tok seg opp igjen mot slutten av kampen og det endte til slutt 12–0. Andreas Solevågseide Helle, Bendik Vold Hovde og Sindre Kavli Hammervold scoret tre mål hver, Jonas Furset scora to og Bjørn Tore Sæther scora ett mål.

Ble bare nesten

Til tross for en flott forestilling med mye god fotball fra ÅIF sin side var det ikke nok til å sikre direkte opprykk. Oppmann Odd Børge Hammervold holdt opp åtte fingre til spillende trener Kim Hugo Nyheim like etter kampen var avblåst. Det betydde at Malmefjorden hadde slått CFK hele 8-0, og Nyheim måtte med det konstatere at laget hans må ut i kvalik mot Elnesvågen.

– Det var kvalik som var realistisk for oss. CFK har knapt vunnet etter sommeren og vi regnet med at Malmefjorden skulle ta seieren mot dem, sa Nyheim rett etter kampen. Han var godt fornøyd med guttenes innsats under dagens kamp.

– Vi spilte jo bra fotball, og 12–0 er veldig bra. Det så ikke ut til at AK synes det var noe særlig artig å være utpå der.

- Det blir en tøff kamp

Nyheim har allerede rukket å gjøre seg opp noen tanker om hvordan kampen mot Elnesvågen blir.

– Det blir en tøff kamp. Alt kan skje når det avgjøres på en kamp og jeg tror guttene synes det er artig å få spille viktige kamper. Vi tar det vi får, men møter et godt lag som har spilt i 4. divisjon i år. Jeg ser på oss som underdogs.

Nyheim spilte hele kampen i midtforsvaret til ÅIF. Han var fornøyd med det store tilskuerantallet og godt fornøyd med sesongen sett under et.

– Det var en bra avslutning på heimebane i det som har vært en flott sesong. Jeg er imponert over det vi har fått til og tror vi har alle muligheter i kvaliken. Dette laget har så absolutt noe å gjøre i 4. divisjon. Om vi skulle rykke opp tror jeg vi får et løft når vi møter tøffere motstand. 4. divisjonen er ikke like primitiv som 5. divisjon.

Mye tilskuere

Aksel Berget Skjølsvik sa tidligere i uka til Åndalsnes Avis at han synes ÅIF fortjente mer blest. Han var fornøyd med oppmøtet under årets siste heimekamp.

– I dag er det bra. Jeg vil anslå at det er rundt 100–120 mennesker her, til tross for dårlig vær. Det er ekstra artig med speaker og vi ønsker å gjøre det til en fast greie til neste sesong.

Skjølsvik var enig med trener Nyheim om at dette ÅIF laget har noe å gjøre i divisjonen over.

Sindre Kavli Hammervold hadde mulighet til å stikke av med toppscorertittelen like før slutt, men keeperen reddet hans forsøk fra 11-meteren. Hammervold sier han er optimist inn mot kvalikkampen.

– Vi møter et lag som jeg er sikker på at vi kan slå. Jeg tror det blir en artig kamp.