Sist helg vant ÅIF overbevisende 10–2 mot Tingvoll.

Søndag går siste serierunde, og alle kampene spilles samtidig. ÅIF møter AK2 på Øran.

– Det er spennende i toppen og det ser ut til at det for ÅIF blir kvalifiseringskamp for opprykk, sier daglig leder i ÅIF, Aksel Berget Skjølsvik.

Men det kan gå enda bedre med ÅIF-seier; hvis Malmefjorden avgir poeng, blir det direkte opprykk.

Skjølsvik og styret i fotballgruppa i ÅIF synes 5. divisjonslaget til ÅIF har stått på bra gjennom sesongen.

– Skal være en begivenhet

– De fortjener at det skapes mer blest rundt heimekampene. I ÅIF har vi lyst til å bygge opp stemningen, og at det skal være en «happening» å gå på A-lagskamp til ÅIF, sier han.

Han sier det gjennom sesongen har kommet flere og flere for å se på heimekampene. Det vil de bygge videre på.

Ingen tap heime

– De har jo ikke tapt én kamp på Øran i år. Da er det klart det er artig å komme og se, sier Berget Skjølsvik og nevner musikk, speakertjeneste og mer styring på kiosken som noen av tiltakene de starter med.

– Det skal bli loddsalg og god stemning. Og så blir det først og fremst å prøve og få folk til å komme på kampene. Vi starter nå, og vil fortsette satsinga neste sesong, sier han og legger til at sjøl om det er mange spillere ned i 16-årsalderen på laget, er de allerede forbilder for de yngre.

Spurte om autografen

– Sønnen min spurte G16- spillere om autografen. Så sjøl om dette er unge spillere som ikke er i Norgestoppen ennå, så er det ikke feil å løfte dem fram.

Han har tro på et godt resultat når laget nå spiller siste kamp for sesongen på søndag.

Sist helg sikret Midsund seriemesterskapet og rykker opp. ÅIF sikret seg tredjeplassen med storseieren over Tingvoll forrige helg.

Træff i 2. divisjon så lenge ut til å kunne bli jokeren i opprykkssjansene til ÅIF. Hvis de beholder plassen, skal laget på tredjeplass i 5. divisjon møte nest siste lag i 4. divisjon til kvalifiseringskamp.

ÅIF-spilleren Bendik Vold Hovde, ble banens beste mot Tingvoll.

– Vi fortjener en plass i 4. divisjon og får håpe vi klarer opprykk, sa han etter kampen.

Aksel Berget Skjølsvik. Foto: Per-Kristian Bratteng