Det var faktisk fjerde gangen at isfjordingen krysset målstreken i landets klart største maratonløp. Oslo Maraton er det eneste løpsarrangementet som Aslak stiller opp i.

44-åringen føler ikke behov for å konkurrere selv om han trener to-tre ganger i uka. De lengste treningsturene er på et par timer. Det er ifølge mange i korteste laget for å stå distansen i et helmaratonløp.

– Jeg har så langt ikke møtt den berømmelige veggen selv om det bruker å røyne på mot slutten. Det koster litt å løpe så langt, sa Aslak etter at han hadde pyntet på bestenoteringen i hovedstadsgatene.

Ble satt på prøve

Han kunne etter løpet fortelle at det i år gikk bra frem til 35-kilometer. Derifra og inn ble viljen satt på prøve.

Aslak var aldri inne på tanken om å ta av seg startnummeret. Det skal mye til for at han bryter et maratonløp selv om det både er en fysisk og mental påkjenning å løpe så langt på asfalt og brostein.

Sliteren svarer nei på spørsmålet om han noen gang har lovet seg selv underveis at dette er siste gang han skal gi seg i kast med et så langt løp.

Den jordnære maratonløperen har vanskelig for å se for seg at det kan finnes noen bedre følelse enn å gå i mål etter å ha holdt det gående i flere timer. Det er som han sier stor forskjell på 42,2-kilometers løping og kortere distanser.

Vurderer utlandet

–Hvor stor mulighet er det for at vi får se deg på startstreken igjen neste år?

– Jeg har ikke tenkt så langt. Men det er ingen umulighet at jeg dukker opp ettersom Oslo Maraton er et flott arrangement og det er artig å få med seg et løp på høstparten. Jeg har også vurdert utlandet. Det kan på sikt bli aktuelt å stille i et løp der, sa Aslak som trener både i terrenget og på fast underlag.