Topp 50-plassering i landets aller største maratonløp er så absolutt noe som lar seg høre. Spesielt for en raumaværing som regner seg som aktiv mosjonist i et løp hvor det er mange som har store ambisjoner. Det var lett å lese skuffelsen i ansiktene på alle de som var for sent ute til å nå det målet de hadde satt seg i massemønstringen som i år hadde nesten 20.000 påmeldte. For mange av dem var målet å se totimerstallet. Et betydelig antall fikk også denne gangen erfare at det er vanskelig å bryte den berømmelige tretimersgrensa på maraton.

- Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen og prestasjonen selv om jeg var over seks minutter bak min bestenotering på 2 timer og 46 minutter. Jeg visste før start at det skulle veldig mye til for å komme under 2,50 ettersom jeg har løpt mindre i sommer enn jeg har gjort i oppkjøringen til de siste årene. Det at løypa var lagt om gjorde det også vanskeligere å få en god tid. Denne gangen var det flere høydemeter som skulle tilbakelegges enn det som har vært tilfelle de siste årene, sa Bård til Åndalsnes Avis etter nesten tre timers løping.

Hard arbeidsøkt

36-åringen var innforstått med at han hadde ei hard arbeidsøkt foran seg da startskuddet smalt og horden av løpere la i vei. 42,2-kilometers løping på asfalt og brostein er tøft selv for godt trente utøvere. Bård har nærmest gjort det til en tradisjon at han løper helmaraton på under tre timer i hovedstaden. Det til tross for at traseen der ikke er blant de letteste. Indredavik er tydelig på at det ikke er primært er gode tider og plasseringer som trekker han sørover.

- Deltakelsen i Oslo Maraton er først og fremst et treningsmål. Jeg føler at jeg legger litt press på meg selv når jeg melder meg på det arrangementet. For det er nødvendig å gjøre en treningsjobb i forkant dersom jeg skal ha mulighet for å komme seg gjennom på anstendig vis. Det mest spesielle med et maratonløp er lengden og at det er målbart selv om det er forskjellige løyper rundt om. Jeg konkurrerer først og fremst med mine tidligere tider selv om det er artig å gjøre det bra sammenlignet med de andre i klassen og de som stiller.

New York er drømmen

- Hva er det som får deg til å motivere seg for 42,2-kilometers løping, Bård?

- Jeg synes det er en opplevelse å få være med på et så stort arrangement som dette. Moro er det også å få oppleve de ulike fasene i løpet. I det ene øyeblikket går det lett og så går det plutselig tyngre. Du må håndtere både det mentale og fysiske aspektet for å komme deg til mål, sa Bård som også er flink til å støtte opp om de lokale arrangementene.

Han har en drøm om å få oppleve New York Marathon som de aller fleste maratonløpere har lyst til å få med seg før. Det å få å løpe i New York er noe de aller fleste strekker seg etter. Bård Indredavik er ikke noe unntak og han håper det om ikke alt for mange år skal bli tur til Statene.