– Det kom nok ikke som noen bombe at vi tapte mot dette laget i dag. Det er et lag vi har plagdes litt med. Vi slo dem ikke på heimebane heller, forteller Kim Hugo Nyheim, trener for ÅIF.

– Fysisk sterkere enn oss

Han forteller at ÅIF i perioder spilte rundt Malmefjorden/Ekko/Aureosen, men at de var sterke enn dem.

– De er et veldig fysisk lag, og vi spilte med et veldig ungt lag i dag. Gjennomsnittsalderen på keeper og forsvarsrekka vår var i dag på 16,8 år. Og gjennomsnittsalderen på laget vårt var 18,2 år, forteller han.

ÅIF-treneren sier Fræna-laget i for stor grad fikk spille kampen i sitt spor.

– Perioder med bra spill

– Det blir mange lange baller. Og i perioder spilte vi for mye på deres premisser. Dermed ble det enkelt for dem.

Til tross for det mener treneren at de i perioder av første omgang, og i de siste 20 minuttene i andre omgang, spilte veldig bra.

– Det var i grunnen foran mål at de var bedre enn oss i dag. Vi spilte godt ellers, men det hjelper jo ikke på resultatet.

Pauseresultatet var 2 – 0, og Nyheim sier de hadde ei god plan om tråkke til i andre omgang.

– Men så setter de nok et mål etter bare ett minutt, og da var det nesten kjørt for oss, konkluderer han.

Sluttresultatet ble 4–1. ÅIF-treneren ser at de har gode sjanser for å bli blant de to beste lagene i gruppa. Etter denne kampen ligger de på andreplass.

– Så nå er det bare å tråkke til mot Smøla neste helg.

Andre resultat

Isfjorden IL spilte 1–1 mot Skåla på heimebane lørdag. Målscorer var Jan-Roger Risan Brokstad. Også 6.-divisjonslaget Måndalen spilte kamp på lørdag. De vant 3–1 borte mot Bryn.

– Vi startet klart best. Vi gikk raskt opp i ledelsen, men slapp så inn et cornermål. Vi ledet 2- 1 til pause, og bare et kvarter inn i andre omgang ledet vi 3-1, forteller lagets trener Per Atle Lie.

Han forteller at av 14 spillere, var åtte av dem 15- og 16-åringer.

– De fikk både oppleve og mestre i denne kampen, legger han til.

Måndalens Kristoffer Nikolaisen scoret to mål, og Vegard Ellingseter scoret ett.

Langfjorden storspilte

Langfjordens damelag storspilte mot Eidsvåg på torsdag. 3. divisjonslagene møttes på kunstgrasbanen på Åfarnes, og heimelaget vant solide 12–1. Åtte av Langfjorden-spillerne tegnet seg på scoringslista. Neste kamp for Langfjorden blir borte mot samme lag. Kampen spilles 5. oktober.