– Det var artig at jeg både skulle vinne norgesmesterskapet og deretter bli nummer to i norgescupfinalen. Jeg var sjanseløs på sammenlagtseier der ettersom jeg mistet viktige konkurransehelger i forbindelse med at jeg hadde oppdrag i skiskytterforbundet, sier Heidi som er ei travel dame.

49-åringen er visepresident både i Norges Skiskytterforbund og Det Frivillige Skyttervesen.

Det er to verv som legger beslag på mye av hennes fritid. Skaug som har elleve merker i Birkebeinerrennet, er også glad i å røre på seg. Hun prøver å få til en eller annen form for fysisk aktivitet fem ganger i uka. Det er for henne minst like viktig som å konkurrere. Sjøl om den blide og positive norgesmesteren synes det er kjekt å ta på seg startnummer med jevne mellomrom.

Sterk avslutning

– Jeg må innrømme at jeg ikke hadde forventet at jeg skulle bli norgesmester i helga. Spesielt ikke ettersom Marit Johanne Hegg som kanskje var den største favoritten fylte på den første skytingen. Jeg måtte ut i tre strafferunder og var sånn sett på defensiven i forhold til utøveren fra Sogn og Fjordane. I stående fikk hun trøbbel. Hegg fikk anvist to strafferunder mer enn meg, sa Skaug.

Det lettbeinte organisasjonsmennesket kjente sin besøkelsestid og hentet inn gullfavoritten fra nabofylket.

Gullet var dermed et faktum for Heidi som har lyst til å jobbe for å høyne statusen på norgesmesterskapet i skogsløp med skyting.

Hektisk helg

Hun mener det er et flott arrangement som fortjener større oppslutning. Den nybakte norgesmesteren syntes det var moro å konkurrere i Meråker.

– Det satte en ekstra spiss på NM-deltakelsen at det gikk så bra, sa Heidi som fikk med seg mye i forbindelse med den korte Trøndelags-visitten. Skaug satte seg i bilen og kjørte til Stjørdal rett etter at hun hadde fått sine egne premier og etter at hun hadde delt ut gullmedaljer til det andre utøverne. Det gjorde blide og utadvendte Skaug i kraft av at hun var DFS sin utsending på NM.

Lørdag kveld var hun med på et kick-off i regi av de fire skytterlagene som skal arrangere Landsskytterstevnet i Stjørdal neste år. Heidi kommer også til å ha offisielle oppdrag i forbindelse med den store skytterfesten i 2018 ettersom hun er visepresident og det vil være mye møtevirksomhet og seremonier i den forbindelse.

De mange oppdragene på forbundsnivå i skiskyting og skyting vil neppe gjøre det enklere å få ryddet plass til treningsøktene.