– Arrangementet vil bli som i fjor; et temporitt med start, én og én, ved Trollstigen Gjestegård. Målpassering blir like før restauranten på Trollstigen, forteller «rittansvarlig» Per-Tore Storbråten.

Ikke fellesstart

Slik ble rittet også arrangert i «gamle dager» og Storbråten synes det gir en stor fordel.

– I en periode var det fellesstart på Åndalsnes, noe som ga en større utfordring arrangementsmessig. Det er lettere å arrangere slik vi gjør det nå; mindre ressurser og antall vakter.

– Og vaktene er på plass?

– Ja, de har vi tilstrekkelig av. De innskjerpede reglene om at vakter på sykkelritt må kurses, har ikke trådd i kraft enda. Så i år gjelder de samme reglene som før.

– Hvor mange påmeldte har dere så langt?

– Tirsdag ettermiddag var det 40 påmeldte, men erfaringsmessig melder de fleste seg på de siste dagene. Siste frist for påmelding er torsdag kveld ved midnatt. Det er ikke mulig å etterpåmelde seg, påpeker Storbråten.

Veldig mange

I fjor var det 140 deltakere på rittet og det var nesten i overkant, ifølge Storbråten. I år håper de på opp imot 100 syklister.

– Det som er med Trollstigrittet, er at det tiltrekker seg mange ryttere fra andre kretser utenfor Møre og Romsdal. Det gjør at vi vil se andre folk som vi ikke ser så ofte ellers.

– Hva er de største utfordringene ved å arrangere et slikt ritt?

– Utfordringen er sjølsagt været. De som deltar er nok forberedt på det, men vi vil helst ikke ha nedbør.

Trafikken

Arrangementet er lagt til sein ettermiddag på søndag med hensikt.

– Da er det mindre trafikk opp Trollstigen. Det er heller ikke noen turistbåt den dagen. Men man vet jo aldri hva som skjer. Trafikken opp Trollstigen er alltid uforutsigbar.

– Har det vært vurdert å stenge av vegen?

– Nei, ikke når vi kjører én og én. Regelen i temporitt sier at det ikke er lov å ligge i mange i lag, og da blir det ingen store sykkelklynger som vil skape trafikkproblemer.

Rittet er delt opp i aktiv-klasse i aldersgruppen 10 til 16 år, og turrittklasse fra 17 år og oppover.