Den 17. juni inviterer Måndalen IL Friidrett til kretsmesterskap for klassene 11 til 14 år. Det er tredje gangen de arrangerer kretsmesterskap, og forrige gang var for to år siden.

- Denne gangen var det kretsen som spurte om vi hadde lyst til å ta på oss å arrangere, og det tar vi som et kompliment, sier Kristin Lien i Måndalen IL.

I år har man valgt å dele kretsmesterskapet i to, slik at konkurransene for 15-19-åringene blir på et eget arrangement.

- Grunnen til det er at det blir et veldig stort arrangement hvis man skal ha alle aldersklassene. Da blir det et to-dagers-arrangement. Det har ofte vært vanskelig å få klubber til å ta det på seg, så derfor har det blitt gjort slik i år, sier hun.

De yngre får være med

Det skal konkurreres i 60 meter, 60 meter hekk, 200 meter, 600 meter, lengde, høyde, liten ball, kule og spyd. Det blir også stafett.

- I tillegg til kretsmesterskapsklassene skal vi ha rekruttklasser, slik at alle fra 5 til 10 år får deltatt i utvalgte øvelser. Det er viktig for rekrutteringen til sporten, mener Lien.

De regner med å ta imot rundt 140-150 deltakere på stevnet.

- Det pleier å være et populært stevne, og det forventer vi at det blir denne gangen også. Det er også mange lokale som skal delta, sier hun.

Nå håper de selvsagt på at det blir godt vær på stevnedagen.

- Vi håper også at mange har lyst til å komme å se på. Det blir mye som skjer på stadion denne dagen, sier hun.

Generalprøve

Høsten 2018 skal Måndalen Idrettslag arrangere Ungdomsleker for 13- og 14-åringer, et arrangement som vil trekke opp mot 300 deltakere til Måndalen stadion.

Kretsmesterskapet blir en slags generalprøve før det store stevnet.

- Vi har investert i elektronisk tidtakerutstyr og resultattavler som vi skal teste ut for første gang i konkurranse under kretsmesterskapet. Det er selvsagt med tanke på Ungdomslekene at vi har gjort dette nå, og det er mulig på grunn av gode sponsorer. Det blir veldig stas å ta i bruk dette utstyret, både for deltakere, arrangør og publikum, sier hun.