Utforløypa som 15 og 16 åringene kjørte under Hovedlandsrennet i Hafjell torsdag stilte store krav til de unge alpinistene.

- Det var absolutt en skikkelig utforløype, isete og krevende, med hopp på mellom 30 og 45 meter, forteller Anders Husby, som er trener for alpintalentene fra Møre og Romsdal.

To fra Rauma

Rauma Alpin har med to deltakere i troppen av tilsammen ni alpinister fra Møre og Romsdal. Jørgen Slettaløkken og Iver Staurset kommer nok mer til sin rett i de tekniske disiplinene seinere i uka, men begge fikk med seg gode og nyttige erfaringer fra torsdagens fartsøvelse, mener Husby.

Jørgen Slettaløkken gjordet det best av de to Rauma-alpinistene, og fikk en flott 23. plass av de 108 som kom i mål. Jørgen ble klokket inn til tida 1.15.63, 3.27 sekunder bak vinneren Jonas Buer fra Hakadal.

Iver Staurset endte på 62. plass med tida  1.18.64, 6.28 bak vinneren.

Topphastigheter

Jørgen og Iver fikk notert topphastigheter på henholdsvis 93 og 86 km/t.

- Jørgen er for lett til å kunne hevde seg i helt i toppen utforkonkurransen. Iver er yngst i klassen og bør være fornøyd med kjøringen han gjorde i dag, mener treneren.

- Særlig Jørgen kan ha håp om å være blant de 10 beste i de tekniske disiplinene på en god dag, men resultatet vil naturligvis variere fra renn til renn, mener Anders Husby.