Sivert Hole skada seg under fredagens VM-renn i Frankrike. Landslagssjef, Martin Gjøra fryktet at VM var over for åndalsnesingen. Men undersøkelser viste at det verken var brudd eller avrivninger, Hole var kun kraftig forslått. Dermed valgte 21-åringen å stille til start i lørdagens sprintrenn. Åndalsne Avis fikk en prat med han på telefon etter konkurransen:

– Hvordan går det med deg etter skaden du pådro deg fredag?

– Det går ikke kjempebra. Jeg valgte å starte i dag tidlig, men kjørte ut i andre port.

– På grunn av skaden?

– Jeg skal ikke skylde på skaden, det skal jeg ikke, men det kan være et følge av det som har skjedd. Det ble ikke den beste oppladningen til konkurranse, svarer Hole.

Han forteller at etter fallet som første startende i fredagens klassiskrenn, ble han fraktet på båre ned bakken til legesenteret der, før han ble kjørt i ambulanse til sjukehuset. Han var ikke tilbake på hotellet før seint på kveld.

– Hva skjedde?

– Jeg husker ikke helt det som skjedde. Jeg besvimte ikke, men husker det ikke. Jeg har sett på det etterpå, og ser at det ikke var et veldig stygt fall. Jeg huket i en port, fikk en rotasjon og stuket hånda ned i snøen. Problemet er at jeg fikk samme skaden tidligere i vinter, så jeg var mer sårbar da jeg falt denne gangen.

– Hvordan er armen nå?

– Det er smerte, så absolutt, men den er bedre i dag enn i går. Legene sier at dette kommer til å være vondt noen dager, og så skal det gå seg til.

Ser framover

21-åringen fra Åndalsnes legger ikke skjul på at han hadde forventninger til årets verdensmesterskap.

– Jeg visste at jeg aldri før har vært så god på ski. Jeg har kjørt stabilt bra i verdenscupen, med en fjerdeplass og karrierebeste. Jeg følte at jeg kunne være med i toppen om det klaffet, svarer Hole som legger til at VM ikke har vært hovedmålet denne sesongen.

– Det har vært en sesong med mange oppturer, konkluderer han.

– Hvordan føles det nå som forventningene ikke innfridde?

– Det er blanda følelser. Jeg er veldig skuffet over at jeg kjørte ut i dag. Men samtidig ser jeg framover. Jeg er fortsatt ganske fersk og jeg vet at det tar tid å bygge seg opp for å bli så god som de beste er. Nå ser jeg fram til å begynne på nytt og til å jobbe med ting jeg kan forbedre.

– Hva konkret er det?

– Det er å kjøre mer på ski og ha fokus på de rette tingene. På elementene i sporten, som for eksempel skøyting.