Landslagssjef for Norges telemarkkjørere, Martin Gjøra, vet fredag kveld ikke hvor alvorlig skaden til Sivert Hole er. Åndalsnesingen falt og skada seg under VM i telemark i Frankrike fredag morgen.

– Det skjedde under klassiskrennet i dag, litt før klokka 10. Sivert ble fraktet i pulk ned og det ble tatt røntgenbilder på legekontoret nede i bakken. Kort tid etter ble han kjørt på sjukehus, hvor det ble tatt nye bilder, forteller Gjøra.

Da Åndalsnes Avis snakket med treneren i 17- tida fredag kveld hadde han ikke fått vite svar på bildene.

– Han har slått skuldra, og muligens noen ribbein.

– Hva skjedde?

– Hva som har skjedd har jeg ikke fått klarhet i. Dette er ei ganske lang løype, så jeg så det ikke sjøl. Jeg tror det må ha skjedd etter at han har kjørt ti-tolv svinger. Jeg lurer på om han kan ha fått en rotasjon, men han har ikke greid å fortelle meg det. Han hadde det veldig vondt og fikk en del smertestillende, forteller treneren som nå frykter at VM er over for Hole.

– Hvilke forventninger hadde han til rennet?

– Siste klassiskrennet i verdenscupen tok han en fjerdeplass, så han var nok i angrepsposisjon for pallen. Han burde nok være blant topp seks, svarer landslagssjefen.

– Hvordan var føret under rennet?

– Det er hardt om morgenen, og så blir det mykere utover dagen. Sivert var den første som startet, og da var det nok fortsatt litt hardt, sier Gjøra.

– Hvordan hadde Hole det etter fallet?

– Han hadde det veldig vondt, og så tror jeg han var veldig skuffa. Han hadde lyst å kjøre fort i dag.

VM startet torsdag, og Hole viste lovende takter parallelløpet.

– Han ble beste norske i prologen, men møtte Trym Nygård, som har to verdenscupseire i parallell i neste runde. Dermed ble han slått ut, men var nok litt uheldig med hvem han møtte, avslutter Gjøra.