Lørdag møttes de to 4.-divisjonslagene til dyst i Isfjordshallen. Før kampen ledet Spjelkavik serien, fire poeng foran Isfjorden på andreplass. Dermed lå det både et mulig opprykk, og tittelen som serievinnere, og vaket i lufta. Og det virket som om damene fra Isfjorden var giret på å revansjere det knepne ettmålstapet i bortekampen.

– Ville for mye

Kanskje for giret, ifølge trener Tor-Erling Vik, som før kampen hadde forventninger om at de hadde muligheter til å vinne. Slik gikk det ikke. Isfjorden ble raskt liggende bakpå. Motstanderen fikk raskt en tre-, firemåls ledelse og Isfjorden-spillerne lot seg tydelig stresse. Første omgang ble preget av mange tapte baller og ikke minst mange kontringer som motstanderen fikk god uttelling på. Til pause var resultatet hele 11–19. (Se flere bilder øverst i bildekarusell).

– Alle ville litt for mye, i stedet for at en lar ballen gå og spiller hverandre gode. Hver enkelt ville for mye i dag, konkluderer treneren som tar sjølkritikk på at han ikke gjorde noen nødvendige justeringer allerede i første omgang.

– For andre omgang ble helt jevn. Litt uti omgangen rokerte jeg på posisjonene i forsvar. Hadde jeg gjort det tidligere kunne resultatet kanskje blitt bedre, sier han.

– Hører ikke heime i det hele tatt

– Hva var styrken til motstanderen i dag?

– Styrken deres var at de klarte å stresse oss. De fikk til å støte på oss i forsvar. Vanligvis skal ikke et lage klare å kontre noe særlig mot oss. Det ble det for mye av i dag, og det ble mange balltap. Og for oss å slippe inn over 30 mål, det er uvanlig og hører ikke heime i det hele tatt, sier han.

Keeper Monica Rypdal bekrefter at de slet med forsvaret i første omgang.

– Spjelkavik har vunnet alle kampene sine. De er gode og har et par nøkkelspillere. I dag skulle vi hatt farten og forsvaret fra starten av, sier hun.

Lå under med elleve mål

For resultat på tavla med stående med 23- 32. Vik lar seg likevel imponere over ståpåviljen til spillerne som ikke ga opp, men sto på helt til siste minutt.

– Men nå har vi ikke sjans på opprykk. Spillerstallen var uansett delt i synet på om det var noe vi skulle takket ja til, så jeg tror ikke det var i tankene til spillerne i dag. Men jeg tror det lå i underbevisstheten at om vi vinner denne kampen, så blir vi seriemestere. Nei, nå må vi bare glemme denne kampen og tenke på neste. Da møter vi Langevåg, som også er en tøff motstander, sier Vik.