Stevnet går over både lørdag og søndag, og det skal både kåres norgesmestere i klassisk og det skal kjøres norgescup i sprint.

– Det er norgescup i sprint lørdag, og norgesmesterskap i klassisk søndag. Det er veldig gode forhold på Bjorli nå. Det er minusgrader, og det er det meldt at skal holde seg, noe som er en fordel for oss og kjørerne. Vi vil ha harde bakker, forteller Reidar Støve i Åndalsnes IF.

Klubben har arrangert flere store konkurranser i telemarkskjøring tidligere.

– Vi er i rute med forberedelsene, og vi gleder oss til å ta imot kjørerne i helga, sier han.

Forventer flere påmeldinger

Onsdag ettermiddag er det 38 påmeldte som skal konkurrere i helga, men Støve både håper og tror det kommer flere påmeldinger de neste dagene.

– Erfaringsmessig er gjerne folk ute i siste liten med påmeldingene. Vi satser på at det skal komme til mange flere, men det er jo alltid spennende å se hvor mange som tar turen, sier han.

Lokale talenter

Åndalsnes idrettsforening har flere talentfulle kjørere på startstreken i helga.

Av dem som er påmeldt foreløpig finner vi på kvinnesida Emma Di Moa Støve klassen for jenter 13-14, og Julie Anette Reiten Dahle og Nora Vold Hovde i juniorklassen.

På herresida starter Sivert Andre Dahle i juniorklassen og Sivert Hole i seniorklassen.

– Vi har flere lokale utøvere som det blir spennende å følge gjennom helga, sier Støve.

Landslagskjører Sivert Hole er for øvrig tatt ut til World Cup i Italia og Frankrike sammen med seks andre norske utøvere. Verdenscup-samlingen starter allerede neste torsdag. Etter rennene på Bjorli i helga går derfor turen dit for den talentfulle telemarkkjøreren.