I helga startet alpinsesongen for Møre og Romsdal skikrets med landsrenn i regi av Rauma Alpint. Lørdag var det storslalåm og søndag slalåm.

Lørdagens renn gikk i fint vintervær og gode kjøreforhold. Rauma Alpint hadde med totalt 10 løpere, der også klubber fra Trøndelag, Oppdal, Ørsta og Ålesund stilte.

U 12

I jenter 12 år kjørte Mari Sofie Sæth- Husøy for Rauma Alpint og i gutteklassen Henrik Nord og Linus Slettaløkken.

Vi fikk prate litt med dem etter endt løp lørdag og de synes det er moro å konkurrere. Spesielt Henrik Nord har høye ambisjoner på egne vegne.

– Det er litt viktig å gjøre det bra. Jeg kom på andreplass, sier han stolt og innrømmer at det er litt intern konkurranse også, innimellom. De andre to tar litt lettere på det.

– Det er gøy å være med, men det er ikke så farlig hvilken plassering det blir, smiler Mari Sofie.

Hun kom på 12. plass i sin klasse. Linus Slettaløkken på 10.plass i gutteklassen.

Gutter U14

I gutter 14 konkurrerte Philip Storbråten, Jonathan Kamsvåg Heimen og Martin Sæth Husøy fra Rauma Alpint. Der kom Philip Storbråten på andreplass og Jonathan Kamsvåg Heimen på tredje. Martin Sæth Husøy kom på 11.plass.

Gutter U16

I gutter 16 hadde Rauma Alpint Iver Staurset, Oliver Storbråten og Jørgen Slettaløkken på laget. Også Olav Staurset var med på rennet, i klassen menn 21, selv om han egentlig har lagt opp.

Det var Jørgen Slettaløkken som gikk av med seieren i storslalåm lørdagen og han ledet allerede fra første omgang.

– Det var godt å starte sesongen med seier, smiler den ambisiøse unggutten etter målpassering.

Han er mer eller mindre vant med å vinne, da det er lite konkurranse for han i klubben. Men på landsrenn har han noen han pleier å knive med.

– Det er en fra Trondheim som er ganske god og vi pleier å slåss litt om seieren, forteller han.

Jørgen som bor i Isfjorden, har kjørt på ski siden han var 6 år gammel og trener mye. Et større intervju med Jørgen kommer i papiravisa tirsdag.

Iver Staurset kom på en bra 4.plass i storslalåm, mens Oliver Storbråten ble diskvalifisert.

Resultatene for øvrig kan sees på Rauma Alpin sine hjemmesider.