Det tror styreleder Tore Brandstadmoen i Rauma Skisenter. Men det forutsetter at det fortsetter å snø:

– Vi håper at vi skal være i drift til helga hvis det fortsetter slik – det er i alle fall vårt sterke ønske. Men værgudene i Romsdal er lunefulle, sier han. – I dag (mandag) er det bare 50 cm snø, og vi mangler fortsatt 30 cm før vi kan begynne å tråkke og åpne anlegget.

Korte sesonger de siste åra

Han må erkjenne at sesongene de siste fem-seks åra har vært relativt korte, men godt besøk når de har hatt åpnet.

Og trodde du at det er sein åpning i år, kan vi minne om at sesongstarten i fjor var lørdag 23. januar. Og i 2014 var det bare ei helg med åpent anlegg grunnet snømangel. Og da ble det bare 66.000 kroner i inntekt.

– Greier vi å omsette for en halv million, så går vi stort sett i balanse. Vi får bare håpe at snøen blir liggende, og at vi får drift i påska, som kommer seint i år, sier Brandstadmoen.

Styret påpeker i sin årsberetning for 2016 at det kreves mye dugnadsinnsats fra frivillige for å holde et stadig eldre anlegg noenlunde oppdatert. Videre skriver de: «Stadig kortere og mer ustabile vintre påvirker omsetningen i negativ retning, og så lenge anlegget ikke har hjelpemidler som f.eks. kunstsnøanlegg, er styret bekymret for anleggets framtid».

Rauma skisenter har i år gjort det mer interessant for barna: De har laget en «halfpipe» med noen småhopp i en skipark.

Styreleder: Tore Brandstadmoen er styreleder i Rauma Skisenter AS.Foto: Stein Siem Foto: Stein Siem