Det er Romsdal Tindegruppe som står bak det som beskrives som en uhøgtidelig buldrekonkurranse i Carls Hall, som er navnet på klatreveggen i Norsk Tindesenter på Åndalsnes. Konkurransen er åpen for alle uansett kjønn, alder og ferdigheter, og påmeldingen skjer ved oppmøte.

Buldring

Hvis du lurer på hva en buldrekonkurranse er, så handler det om klatring i en lav, men bratt og vanskelig vegg uten bruk av tau. Men sjøl om tauet mangler så risikerer ikke buldrerne livet. Hvis, eller når, deltakerne faller ned, så ramler de bare en meter eller to ned på en myk tjukkasmadrass under buldreveggen.

Arrangøren planlegger 10 forskjellige ruter med forskjellige vanskelighetsgrader. De enkleste er ikke verre enn at de fleste skal ha muligheter for å komme seg opp, mens de vanskeligste skal være en utfordring sjøl for de mest erfarne og veltrente.

Rangering

Deltakerne får poeng for hver rute de kommer opp, og når konkurransen er kommet til vegs ende skal det gjøres en rangering av deltakerne. Men fra arrangøren blir det ikke gjort noe stort nummer av hvem som er vinneren – premieringa foregår rett og slett ved loddtrekning.

– Det er ikke meningen at dette først og fremst skal være en konkurranse. Målsettingen er å skape en sosial happening for å rekruttere flere til det lokale klatremiljøet, forklarer Mette Rye.

Tindegruppe

Hun sitter i det såkalte veggstyret for Romsdal Tindegruppe. Det er tindegruppa som organiserer og drifter aktivitetene på kveldstid i klatreveggen.

Etter at klatreveggen åpnet har det vært en jevn strøm av folk i alle aldre i veggen. Romsdal Tindegruppe arrangerer egne kvelder for barn, ungdommer og familier, og aktivitetsnivået har økt på utover høsten i takt med at dagene har blitt kortere og været dårligere, ifølge Mette Rye.

– Dette er vårt første arrangement i Carls Hall. Det kan bli aktuelt å arrangere mer regulære konkurranser etter hvert, men da må vi først få opp antallet aktive klatrere.

Nå håper hun og resten av tindegruppa at lørdagens treff vil føre til at miljøet får enda noen flere medlemmer.