Runar Brøste ble beste Rauma-syklist i Birkebeinerrittet. Den kapasitetssterke Verma-karen brøt tretimersgrensen da han syklet på 2,59.

Runar rakk knapt å komme i mål før han ble «kidnappet» og kjørt til Hamar. Der ble han puttet inn i et småfly og fløyet til Dagali og fjellheimen. På Dagali sto det 12 kamerater og ventet med et stort smil om munnen. Guttene hadde lagt planer for et spektakulært utdrikkingslag i forbindelse med at Brøste skal gifte seg om knappe to uker. Det ble både gocart-kjøring og andre aktiviteter før det svært så innholdsrike døgnet var over.

Tatt på senga

Runar som hadde sett frem til noen rolige timer etter kraftanstrengelsen i Birken, ble bokstavelig talt tatt på senga.

- Jeg må innrømme at jeg ikke hadde sett for meg at jeg skulle bli fraktet til fjellheimen rett etter at jeg hadde vært i aksjon på sykkelsetet, sa Runar som også fikk med seg et par runder med rafting i Numedalslågen før det var klart for et bedre måltid.

38-åringen forteller til Åndalsnes Avis at han satte pris på stuntet og at dette ble en fin opptakt til bryllupet i Bergen den andre helga i september. Runar som også er forholdsvis ivrig på motbakkeløp, debuterte i Birkebeinerrittet så tidlig som i 1995. Da var det langt færre deltakere.

Bedre rittilbud

- Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så mange starter eller at rittet skulle bli så populært da jeg gjorde unna den første starten. Det gikk ikke mange år før det tok helt av. For mitt vedkommende har det av forskjellige årsaker blitt noen opphold underveis. Men dette var det ellevte Birkebeinerrittet i rekken. Det ligger an til å bli flere ettersom det er fint å ha et treningsmål på høstparten, sa Brøste som synes det er mer behagelig å være deltaker etter at det har blitt mindre og ikke minst færre startpuljer.

Han mener den synkende deltakelsen i Birkebeinerrittet har sammenheng med at rittilbudet er mye bedre nå enn det var for noen år siden. Det er som han sier mange som velger å delta i lokale ritt fremfor å reise langt for å få med seg klassikeren som også i år hadde et femsifret deltakertall.

Liker motbakkeløp

Brøste både deltar i sykkelritt og motbakkeløp for å få presset seg skikkelig med jevne mellomrom. Den tidligere telemarkkjøreren er av den oppfatning at deltakelsen i motbakkeløp gjør han til en bedre syklist. Han har også med stort hell prøvd seg i motbakkeritt på sykkel. Det er en forholdsvis ny konkurranseform som kan komme til å bli populær i fremtiden.

- Jeg tror også at jeg nå har større forutsetning for å gjøre det bra på sykkel jeg driver med motbakkeløp, sa han som var ett minutt bak bestenoteringen i Birkebeinerrittet. Den hadde nok stått for fall om det ikke hadde vært for at det var utfordrende vindforhold på fjellet. Motvind og sidevind førte til at det var vanskelig å holde farten oppe. Det var heller ikke mange som var villige til å ofre seg i front når forholdene ble så tunge som de ble. Vær- og temperaturmessig kunne det ikke ha blitt bedre ettersom det var sol fra blå og skyfri himmel da syklistene tråkket ut av Rena sentrum.