Neste uke setter ÅIF sin unge a-lagsstall kursen mot hovedstaden og Norway Cup. Og ifølge trener, Rune Skeide, er laget godt forberedt før ballen sparkes i gang på Ekebergsletta.

– Vi har trent i hele sommer, sjøl om vi har redusert treningen fra tre ganger i uka til to ganger per uke, sier Skeide.

Han forteller at det er en lang sesong med mange tøffe kamper i 4. divisjon for unge spillere. En tur til Norway Cup vil derfor være en fin oppkjøring til høstsesongen, samtidig som turneringen gir spillerne mulighet til å møte jevnaldringer på fotballbanen.

– Hvilke ambisjoner har dere for Norway Cup?

– Det er vanskelig å si, jeg kjenner ikke til nivået i år. Men ut fra mine egne erfaringer reiser ikke de aller beste lagene til Norway Cup. Det er vel heller de beste amatørlagene som deltar i turneringen. Vi kan både feie gjennom og tape, det er mange faktorer som spiller inn. Men vi skal i hvert fall bite fra oss, så får vi se hvor langt vi kommer, sier treneren.

På turneringens første dag møter ÅIF akershuslaget Nordby IL. Mandag er motstanderen Fron Fotball 2010, før siste kamp i gruppespillet spilles mot Skjold IL på tirsdag.

– Hvilket inntrykk har dere av motstanderne i gruppespillet?

– Vi vet ikke så mye om lagene fra før, men vi har hatt noen spioner ute. Jeg skal være forsiktig med å påstå noe, men på papiret skal ikke motstanderne være umulig å slå.

Bor på hotell

Under turneringen skal hele laget fra Åndalsnes bo på samme hotell. Der skal også G15/16 laget til ÅF bo.

– Jeg foreslo at vi skulle å bo på skole, men det ble nedstemt. Fint skal det være, humrer Skeide.

Lokaloppgjør

Som oppladning før turneringen skal ÅIF møte Isfjorden IL på Isfjorden stadion neste tirsdag.

– Det blir et lite lokaloppgjør hvor vi prøver ut laget før turneringen, forklarer Skeide og legger til at enkelte ÅIF-spillere må ikle seg gul drakt slik at Isfjordslaget får nok spillere i anledning lokalderbyet.

- Folk må gjerne ta turen for å se, avslutter han.

A-lagstrener Rune Skeide. Foto: Stein Siem