Når Langfjordens Jenter 14 skal spille sin første kamp under Norway Cup, kan hele Rauma heie hjemme fra sin egen stue.

Kampen, som er mot Kragerø IF, skal nemlig sendes på TV2 Sportskanalen.

Kampen spilles søndag den 31. juli, og sendes direkte.

- Stor stas

Lillian Dahle, som er leder i Langfjorden FK, forteller at jentene synes det er stas å bli plukket ut til å spille på TV.

- Det er klart noen kanskje synes det er litt skummelt, men jeg tror de også synes det er veldig moro. Det er jo en mulighet til å vise seg fram, og det er moro for familie og venner som ikke får vært i Oslo og sett på, sier hun.

Og supportene til Langfjorden lover at de skal høres på tribunen.

- Vi har med oss tre lag og en stor supportergjeng til Norway Cup i år, så vi skal høres, sier hun.

I tillegg til tre lag fra Langfjorden IL (J14, G14 og J16), reiser fire andre lag fra Rauma til Norway Cup. ÅIFs A-lag er med, og det er også G15/16-laget.

Isfjorden stiller med sine J14- og G14-lag.

Cup er cup

Langfjordens tre lag har trent i hele sommer, selv om det har vært litt feriemodus. Nå gleder de seg til å reise nedover.

- Vi har tenkt at Norway cup skal være sosialt og moro, men det er selvsagt også gøy om noen av lagene hevder seg. Jenter 16 laget er kanskje det laget som har størst ambisjoner, med tanke på at de har hatt en veldig god sesong. Samtidig er det litt tilfeldigheter som styrer, og mye kan skje under turneringen, sier hun.

Langfjorden FK har ikke vært på Norway Cup de siste fem åra, men enkeltspillere har vært med for andre lag.

- Jeg tror Norway Cup henger litt høyt for spillerne. For to år siden var vi på en stor turnering i Danmark, og det var også en veldig fin opplevelse, sier hun.

Flere enn tidligere

Kampene som skal vises på tv er trukket ut, og totalt 48 klubber skal spille på tv-skjermene.

- Vi satser enda hardere på de direktesendte kampene i år. Vi synes det er fantastisk å gi ungene muligheten til å spille kamper som faktisk går tv. Det er en morsom opplevelse, både for de på banen og ikke minst for oss i TV 2. Vi er like opptatt av grasrota som av de store stjernene, sier sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen til Norway Cup.

Og i tillegg vil det bli satt opp flere kamper når sluttspillet går i gang onsdag 3. august.

En oversikt over alle kampene som vises på tv, kan du finne her.