I fire sesonger har Kennet Pedersen voktet målet for Molde håndballklubb.

Nå har den talentfulle 20-åringen signert for forrige sesongs seriemester i Grundigligaen for menn, ØIF Arendal.

– Skal jeg utvikle meg som håndballspiller er jeg nødt til å gripe sjansen til å spille på høgere nivå, sier Pedersen.

Allerede i fjor fikk han flere tilbud om klubbytte, men det er først i år at åndalsnesingen velger å forlate den trygge tilværelsen i Molde.

– Jeg har fått utvikle meg mye i MHK, og har hatt gode trenere som har lært meg mye og gjort at jeg har tatt store steg. Tida er nå inne for forandringer, forteller 20-åringen.

Toårskontrakt

Pedersen har vært på prøvespill hos en rekke klubber i vår. Hos ØIF Arendal var han den eneste som fikk kontrakt av fire målvakter som fikk prøve seg.

– Jeg fikk tilbud fra andre klubber også, men valget falt på ØIF Arendal. De blir jo regnet som Norges beste håndballag, og det er der jeg har størst mulighet til å utvikle meg, sier målvakta.

Pedersen har signert toårskontrakt med opsjon på ett år til hos eliteserieklubben. Om kort tid forlater han Molde og jobben i Høgnakken barnehage, og flytter til Sørlandet. Der blir det fullt fokus på håndballkarrieren.

– Men jeg må også finne meg en jobb, for det er ikke mye penger å tjene på håndball, sier Pedersen og legger til at han har satt studieplanene på vent til neste år.

– Helt annerledes

I løpet av sesongene i Molde har Pedersen vært med på både opprykk og nedrykk fra 2. divisjon til 3. divisjon. Etter forrige sesong ble det klart at MHK igjen rykker ned til 3. divisjon.

– Det blir helt annerledes å spille i eliteserien. Nivåforskjellen er stor, sier målvakta.

Knallhard konkurranse

I midten av juli starter eliteserieklubben sesongoppkjøringen, og Pedersen er klar på at det blir knallhard konkurranse om spilletida.

– Når førstekeeperen er landslagsmålvakt for Brasil, blir det tøft å komme seg på banen. For meg blir det først og fremst viktigst å utvikle meg som håndballspiller. Så får jeg gripe sjansen til å gjøre noen innhopp når jeg får den, sier han.

Målet er å bli god nok til å spille fast i eliteserien. Og Pedersen mener at ØIF Arendal er riktig klubb for å nå målet. For treneren er nemlig den tidligere svenske landslagskeeperen Marinko Kurtovic.

– Han virker som en utrolig god trener jeg kan lære mye av, avslutter han.