Han er en 19 år gammel Åndalsnes-alpinist som torsdag kjørte inn til 61.plass i senior-NM i utfor. Olav fikk den gjennomkjøringen han var på jakt etter da NM-uka på Oppdal ble innledet. Olav er for øvrig den eldste av tre brødre i den svært så alpininteresserte familien. To år yngre Isak deltar også i det samme norgesmesterskapet. Han er førstereis i den settingen og synes det er stort å få bryne seg på noen av verdens beste alpinister.

Rauma-alpinisten som fyller 17 i april mener det er mye bra læring i å få kjøre sammen med World Cup-gutta. Isak har all mulig grunn til å være bekjent av sin prestasjon i utforkonkurransen ettersom det ble en flott 57.plass.

Den midterste av Staurset-brødrene har forhåpninger om at han på sikt skal bli så god at han kan utfordre storebror Olav. Tredjeårsjunioren som har kommet lengst i utviklingen av brødrene. 1997-modellen har hatt en fin utviklingskurve i vinter. Det er ikke mange dagene siden skigymnasiasten hadde sjette beste omgangstid i et FIS-renn i Jølster. Det gikk heller ikke så verst i omgang nummer to ettersom det ble 17.plass i det rennet. Gode enkeltomganger i slalåm og storslalåm er det som Olav er mest fornøyd med hittil denne vinteren.

Ser frem til storslalåm

-Jeg har slitt med å få til to gode omganger i et og samme renn. Den dagen jeg klarer å knekke den koden blir det bra, sier friskusen som har en aldri så liten drøm i dette norgesmesterskapet. Det er å kjøre så fort i storslalåmen i NM at han er blant de 30 beste etter første omgang. I så fall er det en veldig stor mulighet for at han blir en av de først startende i finaleomgangen. Staurset vet at han kommer til å få gode forhold dersom han makter det. For det bruker som oftest å være toppforhold for de som setter først utfor i finaleomgangen.

-Det er stor forskjell på å være nummer 30 og 31 etter første omgang for å si det slik. Den som havnet på den utsatte 31.plassen får ikke slippe til før alle de 30 beste har kjørt. De i andre pulje har i de fleste sammenhenger betydelig vanskeligere forhold enn de som kjører i første pulje, sier Olav som bare har to måneder igjen av det tredje skoleåret på skigymnaset på Oppdal.

Er på hjemmebane

Han har aldri angret på at flyttelasset ble sendt over fjellet og til nabofylket da grunnskoleløpet i heimkommunen var unnagjort. Olav forteller til Åndalsnes Avis at landets mest anerkjente skigymnas innenfor alpint har vært et bra valg for hans vedkommende. Det å få kombinere skolegang med trening på dagtid og samlinger på breer og i utlandet har vært med og løftet Staurset som alpinist. Han håper den utviklingen vil fortsette. Olav ser det som et pluss at han under senior-NM får muligheten til å konkurrere i kjente omgivelser.

-Jeg har kjørt mest her de tre siste vintrene. Derfor blir Oppdal på sett og vis hjemmebane for meg. Jeg får prøve å utnytte det til min fordel at jeg har mange treningstimer på samvittigheten i disse bakkene. Utforløypa var av det krevende slaget. Den er både brattere og mer teknisk enn mange av de andre utforløypene som benyttes, sa Olav om traseen som holder World Cup-standard. Det innebærer at den er krevende og stiller krav til utøverne.