- Dette er et vedtak som er viktigere for Rauma, enn det de fleste greier å se for seg i øyeblikket, sier Svein Kroken.

Han jubler over det enstemmige vedtaket i samferdselsutvalget om å prioritere utbedringer på E136 Romsdalen. Med opprustet veg vil vi fortsatt være konkurransedyktig for gjennomgangstrafikken som går mellom øst og vest, mener han.

- Transportnæringen, reiselivsnæringen og øvrige brukere vil få en sikker og raskere vei inn til fylket vårt.  E136 vil fortsatt de nærmeste 20-25 årene være den viktigste transportveien inn til Møre og Romsdal. For Rauma kommune vil en utbygging sikre at kommunes næringsliv fortsatt kan høste fra den store gjennomgangstrafikken som E136 fører med seg, sier Kroken.

- Hadde blitt stille i Rauma

- Jeg vet ikke om folk greier å se for seg hvor stille det hadde blitt i Rauma om trafikkmønstret hadde endre seg. Det hadde gått ut over blant annet hotell, kafeer, handel, næringsliv og reiselivsnæringen. Dette vedtaket betyr arbeidsplasser og skatteinntekter til kommunen. Det er et gledelig og utrolig viktig vedtak. Og så er det gledelig at politikerne ser at dette er den viktigste vegen inn til fylket. For dette betyr ikke mye bare for Rauma, men for hele fylket, fortsetter Kroken.

Er helt sikker på at det blir

Han sier at han ble gledelig overrasket over avstemmingen i samferdselsutvalget.

- Det viser bare at når du har gode argumenter og oppfører deg fint, blir du lyttet til.

Kroken forteller at han har jobbet opp mot politikere i denne saka. Også i tospann sammen med Dagrunn Krakeli i Norges Lastebileier-Forbund, som han mener har gjort en utrolig innsats.

- Blir det endelig utbedring nå, tror du?

- Politikerne jeg har snakket med sier blant annet at når et enstemmig utvalget gjør vedtak, skal det noe til for at fylkestinget ikke vedtar det. Så dette tror jeg helt sikkert går igjennom.