Det sier administrerende direktør og medeier Lars Wenaas i Wenaasgruppen.

– Utbyttet på 50 millioner kroner er kun for at aksjonærene skal være i stand til å betale sin formuesskatt hvor 70 prosent går til de kommuner hvor aksjonærene er bosatt og resten til Staten, skriver Wenaas i en epost til Åndalsnes Avis.

– Skattebelastning

Lars Wenaas mener utbyttet er en skattebelastning.

– Det kunne like godt vært sendt direkte til selskapet istedenfor til aksjeeierne, som ikke har penger til å betale denne skatten, skriver han.

I torsdagens avis skrev vi om Wenaasgruppens knallsterke fjorårsresultat; 966 millioner kroner i resultat før skatt og et årsresultat på 787 millioner kroner.

– Hva vil du peke på som avgjørende for de gode tallene?

– Det gode resultatet for både omsetning og drift kommer av gode resultat på de aller fleste av de områdene vi arbeider innenfor. At vi har hotell i flere marked har vært positivt i denne sammenheng. I tillegg har valutautviklingen med styrking av den norske krona slått positivt ut på resultatet før skatt, skriver Wenaas.

– Hvordan toppe dette i 2017?

– Vi forventer at driftsresultatet i 2017 vil være på linje med 2016. Resultatet før skatt vil hos oss alltid være påvirket av valutasituasjonen på slutten av året da vi har en stor del av vår virksomhet i andre valutaer enn norske kroner.

– Hvordan er utsiktene for Wenaasgruppen for 2017?

– Så langt ser det positivt ut for 2017 og hotellsida som er det største forretningsområdet har en positiv utvikling i alle de marked vi er inne på.

– Foreligger det planer om å investere i nye virksomhetsområder?

– Det er ikke noen planer om å gå inn i nye virksomhetsområder og det vil framover være sterkt fokus på å spisse vår hotellportefølje mot store hotelleiendommer med sterk «brand» i større byer i Europa med god beliggenhet.

– Sterkt ønske om å bidra

Wenaasgruppen med Lars Wenaas i spissen har vist et stort samfunnsengasjement. Han forklarer hvorfor han gjør det:

– Vi har hatt et sterkt ønske, engasjement og entusiasme om å bidra til å løse viktige oppgaver i lokalsamfunnet som alle innbyggere vil ha glede av. Det har vært en tilfredsstillelse å se at man med økonomiske bidrag fra oss har kunnet realisere samfunnsnyttige prosjekt som f.eks. kulturhus og helsehus, som det ellers kunne tatt lang tid å få realisert.

– Trivelig å holde på med

– Du er blitt 66 år – hvor lenge skal du holde samme tempoet som i dag og med det høge aktivitetsnivået?

– Vi har en liten stab av dyktige medarbeidere som alle har fokus på å løse de daglige oppgaver og å være à jour. I tillegg har vi en mange arbeidsomme medarbeidere rundt omkring på de operative enhetene.

– Tempoet mitt har nok vært mye høgere enn nå, men fortsatt føler jeg at dette er trivelig å holde på med, og så lenge helsa holder vil det sannsynligvis ikke bli så stor endring.

– Hvilke planer har du framover?

– Framover vil vi være konsentrert om videreutvikling av hotellvirksomheten samtidig som finansforvaltning og våre skianlegg vil være viktig ha fokus på. Vi har nettopp solgt våre 51 prosent i Wenaas Nordic AS, som driver grossistvirksomhet med sportsutstyr, men det er ikke planer om å ekspandere inn i nye virksomhetsområder.

– Har du noen prosjekt du planlegger å gjennomføre i Rauma?

– Vi har ingen planer om nye prosjekt