– Vi setter de viktige sakene på dagsorden. Vi stiller de viktige spørsmålene og forventer gode svar fra alle ordførerkandidatene, sier Åndalsnes Avis nye redaktør, Per-Kristian Bratteng.

For tirsdag 1. september håper Åndalsnes Avis å kunne skape den gode politiske debatten. Lokalavisa står som arrangør, sammen med Nordveggen, og inviterer til «åpent hus» der alle velgere skal kunne bli litt klokere foran høstens valg.

– Vi gjør dette fordi jeg mener det er en del av vår rolle i lokalsamfunnet, sier Per-Kristian Bratteng, som sjøl skal lede debatten.

Alle toppkandidatene fra de sju partiene som stiller liste ved kommunevalget, har bekreftet at de vil delta i kulturhuset. Det betyr at Lars Olav Hustad (H), Per Vidar Kjølmoen (Ap), Arne Hop (KrF), Arne S. Lillehagen (V), Magnhild Vik (Sp), Reidar Brude (Frp) og Marco Scarfi (SV) vil gjøre hva de kan for å overbevise velgerne bare to uker før valget.

– Hvilke temaer peker seg ut?

– Det vil ta en endelig beslutning om seinere, men skolestruktur, jordvern, kommunikasjoner og helse blir viktige temaer som alltid. Andre viktige spørsmål kan være mottak av flyktninger og eventuelt politiske samarbeidskonstellasjoner, sier redaktør Per- Kristian Bratteng.

Ane Marte Almås Hammerø sier Nordveggen er med som arrangør og at debatten er lagt til tirsdag slik at denne debatten blir som en næringspub som normalt arrangeres den første tirsdagen i hver måned.

– Det er viktig at folk engasjerer seg og blir aktive i valget om hvem som skal representere oss. Vi vil gjerne bidra til å skape et lokalt engasjement, sier Ane Marte Almås Hammerø.

– Og Åndalsnes Avis nye redaktør leder debatten?

– Ja, det er kjempebra. Avisa skal være med å sette dagsorden og nå er det mange som er spent på hvem han er. Her får han vist seg fram og gjort seg kjent, sier Almås Hammerø.

Så vidt Åndalsnes Avis vet, er dette den eneste debatten der alle ordførerkandidatene er samlet til en felles debatt før valget den 14. september.