Det går framover med arbeidet i Fannefjordstunnelen.

- Vi hadde siste salve natt til tirsdag forrige uke og er nå ferdig med all sprenging i tunnelen. Vi har hatt mellom en og fire salver per natt, alt etter størrelse og kompleksitet, forteller prosjektleder Torbjørn Vatnehol i en pressemelding.

Etter at fjellet er sprengt, blir steinen kjørt ut av tunnelen. Deretter blir fjellet sikret med sprøytebetong, og det blir boret og montert sikringsbolter. Sprengingen har gjort plass til ti nye vifter, nisjer for teknisk rom, ny snunisje og en forlengelse av de eksisterende hararinisjene i tunnelen.

- Dette er en krevende operasjon siden det er mange andre aktiviteter som skal utføres samtidig i tunnelen, og det krever mye koordinasjon mellom arbeidsaktivitetene, sier han.

Entreprenøren er også godt i gang med montering av vann- og frostsikring og har jobbet med å få god drenering bak betongrekkverket gjennom hele tunnelen. I dag har Fannefjordtunnelen bare eksosventilasjon, mens de nye viftene vil gi brannventilasjon.

Vegen videre

I sommer vil arbeidet stort sett bestå av boring og montering av vann- og frostsikring, elektroarbeider og grunnarbeider utenfor tunnelåpningene.

Arbeid som skal gjøres videre:

  • Fortsette monteringen av vann- og frostsikring (boring og montering av bolter, montering av PE-skummatter, armering og sprøytebetong)

  • Arbeid i forbindelse med tekniske bygg, i og utenfor tunnelen

  • Arbeid i dagsonen (utenfor tunnelen): grøfter og grunnarbeider i forbindelse med tekniske bygg

  • Omfattende elektroarbeider (blant annet montering av ny belysning, hendelsesdetektering med kamera, ledelys, nødstasjoner for hver 125 meter, nødnett)

  • Montering av 10 nye vifter

Fannefjordstunnelen skal etter planen åpne i november.