Feirer 25-årsjubileum og ny fabrikk

Jubileet og den nye fabrikken feires med 110 gjester lørdag.

– Da skal vi ha en markering sammen med ansatte og gode samarbeidspartnere, forteller daglig leder Tom Samuelsen i PartnerPlast.

De er glade for å nå være samlokalisert på Øran Vest, i stedet for å drive på to steder.

– Det er ikke minst godt for de ansatte. Vi har jo drevet fabrikk midt i sentrum, med de utfordringene det har ført med seg, sier han.

Den nye fabrikken, som ligger vegg i vegg med kontorbygget, er på 3.200 kvadratmeter. PartnerPlast har også investert i Nord-Europas største rotasjons-støpeovn.

– En ny fabrikk har stått på ønskelista vår i mange år. Nå har vi fått et topp moderne industrianlegg. Den nye støpeovnen vil gjøre at vi kan produsere større volum og ha enda høyere kvalitet på produktene våre, sier han.

– Vi går nå inn i en ny æra, og vi er rustet for framtida.

Allerede i drift

Det første spadetaket ble tatt i fjor høst.

10. mars startet flyttingen, og en måned senere startet maskinene opp i nyfabrikken. Nå er de godt i gang.

– Flyttingen har gått veldig bra, og overgangen var vellykket. Jeg vil skryte av samarbeidet vi har hatt med vår hovedentreprenør Kristiseter, og vi er stolte av at vi har brukt for det meste lokale leverandører, sier Samuelsen.

Han gir fabrikksjef Tore Brandstadmoen, Ivar Moldsvor og Håvard Fanum i Gagn Consulting mye av æren for den vellykkede flyttingen.

Går for fullt

På Åndalsnes har i dag PartnerPlast 28 ansatte. For tiden er det ingen permitteringer.

– Det ser ut som det er en oppsving i markedet nå. Nå går maskinene her døgnet rundt og vi produserer på full kapasitet. Men vi ser at vi har litt kortere horisont enn vi hadde tidligere. Det har blitt vanskeligere å forutse hva som kommer, sier Samuelsen.

Tøffe år

– Vi har, som så mange andre, hatt noen tøffe år på grunn av oljenedturen. 50 prosent av omsetningen forsvant i løpet av noen få år. Men vi har eiere som har troen på oss, og det er alfa og omega. De har gitt oss muligheten til å omstille oss og utvikle oss, sier han.

Nå er de klare for framtida.

– Vi skal være med videre. Vi har masse planer, sier han.

Eies av Siva

Anlegget eies i sin helhet av statlige Siva, som har store ambisjoner for videre utvikling av industrimiljøet på Åndalsnes.

– Det nye anlegget gir mer effektiv produksjon og gjør industrimiljøet på Åndalsnes mer konkurransedyktig internasjonalt. Dette skaper verdier og framtidige arbeidsplasser. Miljøet på Åndalsnes er gode til å tenke utvikling og innovasjon. Det ønsker Siva å være med på å utvikle videre, sier Lise Bartnes Aalberg, eiendomsdirektør i Siva.

Samuelsen er svært glad for samarbeidet PartnerPlast har hatt sammen med Siva.

– De har vært med å sørge for at vi har kunnet utvikle oss. De skal ha mye kred for at de stiller opp og legger til rette for norsk industri, sier han.

PartnerPlast har investert i Nord-Europas største rotasjons-støpeovn. Foto: Stine Vandevjen Olsen