En 49 år gammel mann fra Fræna omkom i ulykken, som skjedde i 25. mai 2015.

Saka skal opp i Romsdal tingrett etter først å ha vært henlagt i 2016 på grunn av bevisets stilling. På vegne av de etterlatte klaget bistandsadvokaten avgjørelsen til riksadvokaten og fikk medhold. Dermed ble det iverksatt ny etterforskning.

Truffet av hengeren

En motorsykkel, en personbil og en lastebil var involvert i ulykka. Vogntoget kjørte i retning Dombås, de andre to i retning Åndalsnes. Personbilen og motorsykkelen ble truffet av hengeren, ifølge tiltalen.

Påtalemyndigheten mener sjåføren av vogntoget med henger holdt for høy hastighet etter forholdene da han kjørte inn i høyrekurven.

«På grunn av hastigheten og uoppmerksomhet med henblikk på vogntogets plassering i veibanen, kom hengeren over i motgående kjørefelt slik at den traff en møtende bil og en møtende motorsykkel. Føreren av motorsykkelen omkom og det oppstod materielle skader på de involverte kjøretøyer», heter det i tiltalen.

Tiltalt for bildrap

Sjåføren av vogntoget er tiltalt etter vegtrafikklovens § 31 første ledd jfr. §3, den såkalte aktsomhetsparagrafen. I tillegg er han tiltalt etter straffelovens §239 «for ved uaktsomhet å ha forvoldt en annens død ved bruk av motorvogn.» Strafferammen for brudd på straffelovens §239 er «fengsel inntil 3 år eller under særdeles skjerpende omstendigheter inntil 6 år».

Saka kommer opp for Romsdal tingrett 9. januar.

Forsvarer for den tiltalte, advokat Robert Aksnes, sier at tiltalte er overrasket over at det, over to år etter ulykken, likevel blir rettssak.

– Men han får nå en anledning til å få prøve dette rettslig. Han føler at han ikke har brutt vegtrafikkloven og at det ikke skyldes hans forhold. Han ønsker ikke å prosedere saken i avisene, noe jeg også rådet han til, sier Aksnes.

– De er frustrert over at ting tar så lang tid, sa Randar.

Vi har mandag ikke lyktes å få kontakt med Randar.