Myra barnehage på Åndalsnes har innsamlingsaksjon på FN-dagen hvert år. Og i år hadde barnehagen bestemt at pengene de fikk inn skulle gå til prosjektet til Heidi-Beate Sødahl, som hjelper en landsby på Filippinene med å bygge både skole og barnehage, for å nevne noe.

- Vi har hatt cafè og utlodning. I år kunne man for eksempel gjette alderen på personalet, forklarer styreleder for Myra Barnehage, Tomas Hage.

- Alle burde ta seg en tur til Filippinene eller liknende, og se hvordan folk har det. Det gjør noe med deg som person, mener Heidi-Beate Sødahl. Sammen med Amanda Våge mottok hun sjekken med 6536 kroner fra styreleder i Myra barnehage, Tomas Hage. Foto: Anders A. Hagen

Det endte med den nette sum av 6536 kroner, som Sødahl nå kan plusse på kontoen for hjelp. Om et par måneder reiser Sødahl nedover igjen. Også denne gangen tar hun det som en ferie, betalt av egen lomme.

- Men i år har jeg lovet meg selv at jeg skal ha litt mer enn fem dager på stranda i løpet av to måneder, sier Sødahl til Åndalsnes Avis.

Hun har besøkt barnehagen tidligere og fortalt dem om prosjektet, etter at det ble klart hvem barnehagen ville gi pengene til.

-Pengene dere har samlet inn kommer like langt som 50.000 kroner hadde gjort hjemme i Norge. Si til foreldrene deres at vi er kjempeglade, sa Sødahl til barna.