Torsdag klokka 14 ble intensjonsavtalen mellom Molde, Rauma, Aukra, Nesset, Midsund, Gjemnes og Eide signert. Ordfører Lars Olav Hustad sier han er veldig fornøyd med avtalen.

- Avtalen er god og den gir et godt alternativt når man skal bestemme seg for hva man skal gå for.

Det ble i begynnelsen av møtet brukt tid på å understreke at Fræna er velkommen med når/hvis de får et ja fra kommunestyret. Til nå har de ikke hatt aksept til å inngå en intensjonsavtale. Utkastet til avtalen er skrevet som om Fræna blir med.

Åndalsnes som kommunedelsenter

I intensjonsavtalen om ny kommune står det at Molde blir kommunesenter. Elnesvågen og Åndalsnes utgjør kommunens kommunedelsenter og vil ha en særskilt funksjon som handels- og servicesenter. Når det gjelder samferdsel står det i avtalen at realisering av Møreaksen, Kjerringsundet og Langfjordforbindelsen er de viktigste samferdselsesprosjektene for å binde den nye kommunen sammen.

Kommunenavnet blir Molde.

Politisk og administrativ organisering

Videre i avtalen står det: "For at innbyggerne skal ha trygghet for å kunne påvirke politikken i den nye kommunen, må politisk organisering gjøre politikere tilgjengelig for innbyggerne. Det forutsettes et kommunestyre med 1 representant pr. 1000 innbygger. Muligheten for mer frikjøp av politikere bør vurderes." Når det gjelder administrativ organisering har kommunene kommet fram til at den overordnede ledelsen i kommunen skal være i kommunesenteret Molde. Rådmann og kommunalsjefer skal sitte samlokalisert sammen med politisk ledelse. Noen fagmiljø skal samles desentralt. Tanken er at Molde skal være motor i en kommune som også har livskraftige lokalsamfunn. Det står blant annet "Det må derfor være en god fordeling av kommunale kompetansearbeidsplasser for å opprettholde og styrke de tidligere kommunesentrene." Videre står det at Elnesvågen og Åndalsnes med lokalisering av videregående skoler vil ha en særstilling.

Signerer med Vestnes på mandag

Mandag 7. mars skal Rauma etter planen også signere intensjonsavtale med Vestnes kommune.