Det var klokka 18.30 onsdag kveld at politiet på en pressekonferanse i Ålesund fortalte at de hadde pågrepet en mann i 20-årene i Skarbøvika. Det skal ha vært DNA-spor som knytter mannen opp mot drapet på fjellet Aksla onsdag for ei uke siden.

Åndalsnes Avis har vært i kontakt med flere som sier den siktede har vært bosatt i Rauma for en del år siden. Han skal fortsatt ha slektninger i kommunen.

Åndalsnes Avis kjenner også til at politiet har besøkt en bopel i Rauma i forbindelse med pågripelsen og siktelsen. Torsdag morgen meldte blant annet Sunnmørsposten på nett at mannen som er sikta for forsettlig drap og grovt ransforsøk har erkjent drapet.

Avisa skriver videre: - Mannen som i går ble pågrepet for drapet i Ålesund, har i avhør i natt overfor politiet og forsvarer tilstått at han drepte kvinnen. Han har så langt ikke oppgitt noe motiv. Vi fortsetter avhørene i dag, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt. Les mer her

Sunnmøre tingrett opplyser at det blir fengslingsmøte  i forbindelse med drapssaken i Ålesund fredag formiddag. Rettsmøtet vil bli avholdt tingrettens lokaler. Retten har forstått det slik at aktor kommer til å begjære lukkede dører.

Fellende bevis

Politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt opplyste på pressekonferansen at de mener å ha fellende bevis for at det er den pågrepne mannen som har utført det forferdelige drapet som har rystet svært mange. Og at det ikke er grunnlag for å tro at flere har vært involvert i drapet.

Skovly sa videre at over 50 politifolk har jobbet aktivt med saken. Videre at mannen som det nå er tatt ut siktelse mot ikke ble pågrepet i sin egen bopel. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.  Han skal være tidligere straffedømt og av den grunn registrert hos politiet.

Ifølge TV2 er mannen også siktet for ransforsøk mot en kiosk, bare timer før drapet skal ha skjedd.

Trusler mot politiet

Den sikta mannen har fortsatt relasjoner til Rauma gjennom det at flere av hans venner er bosatt her eller har vært bosatt i kommunen. Han skal være straffdømt flere ganger tidligere, blant annet for vold mot en politimann. Han ble for under ett år siden, i oktober i fjor, dømt i Romsdal tingrett. Les mer på rbnett her

TV2 opplyste onsdag kveld at den pågrepne og sikta mannen, som har vært bosatt i Rauma, også er siktet for ransforsøket av Plutokiosken i Ålesund. Foto: Arne Rovick, TV2