Selv om det fortsatt er mye som gjenstår i Helsehuset, kan man nå begynne å danne seg et inntrykk av hvordan bygget blir. Helsehuset skal være ferdig i februar neste år, og tirsdag var de ansatte invitert på omvisning. Etter endt rundtur virket folk positive til sin nye arbeidsplass.

– Det er kjekt å få se hvordan det ser ut, og jeg tror at dette blir veldig bra! Det skal blant annet bli godt å få institusjonsbasert og heimebasert omsorg inn under samme tak, sier Cecilie Nygård Heen, som jobber i nattpatruljen i heimebasert omsorg.

– Det er moro å se at bygget tar form. Dette blir veldig spennende, og vi gleder oss veldig til å begynne her, sier kjøkkensjef Cate Kroken.

– Nok plasser

– At vi nå får komme inn å se er en stor milepæl. Jeg gleder meg til å se selv, sa helse- og omsorgssjef Greta Irene Hanset før omvisningen. Hun og rådmann Oddbjørn Vassli informerte om framtidas helse- og omsorgstjeneste. På Helsehuset blir det 90 plasser, 30 til korttidsplasser og 90 for langtidsplasser.

– Jeg vil at alle skal føle seg trygge på at det er mange nok plasser, sa rådmannen, og viste til «omsorgstrappa», som har seks trinn: forebygging, bistand, tjenester, bofellesskap, korttidsplass på institusjon og langtidsplass på institusjon, sa Vassli.

– I tillegg til de 90 plassene i Helsehuset, skal vi opprette 72 plasser i bofellesskap slik at vi totalt vil ha 162 plasser med heldøgns bemannet omsorg, forklarte han.

– Må tenke nytt

De to legger vekt på at måten man jobber på i helse- og omsorgssektoren må endre seg.

– Vi vil få en stor økning i antall pensjonister. I dag er det tre arbeidstakere per pensjonist i Rauma, men i 2040 vil det være bare to. Det betyr at vi må omstille oss – vi kan ikke jobbe på samme måten som vi har gjort, presiserte Oddbjørn Vassli

– Når vi nå skal over i vårt nye Helsehus, vil jeg oppfordre alle til å bruke denne anledningen til å tenke sammen om hvordan vi kan jobbe enda mer fornuftig, sa han.