NSB stengte onsdag trafikken på Raumabanen på grunn av Veslemannen.

Driftssjefen i NSB, Steinar Olsen, sier de er redd for at togsett blir sperret inne på Åndalsnes, om det blir faregrad rød på Veslemannen. Det var grunnen til at de stoppet all persontrafikk på Raumabanen, onsdag.

Da Åndalsnes Avis snakket med Olsen i 15- tida på onsdag, forteller han at de for om lag en halv time siden har bestemt å starte opp igjen togtrafikken til og fra Åndalsnes.

- Allerede ved første tog nå kommer vi til å kjøre helt ned. I morgen tidlig tilfører vi også et nytt togsett til Raumabanen, sier han.

Ordføreren var blant dem som reagerte sterkt på at NSB ikke ville kjøre på Raumabanen.

Usikkerhet

- Vi ønsker ikke å innstille tog. Det er Bane Nor som åpner og stenger banen, og vi forholder oss til deres risikovurderinger. Men så må vi i NSB gjøre egne vurderinger ut i fra driftshensyn. Med usikkerheten som var knyttet til situasjonen på Veslemannen natt til onsdag, besluttet vi å ikke kjøre togtrafikken helt ned til Åndalsnes. Det er fordi vi ikke ønsker å risikere at togsett blir sperret inne på Åndalsnes, om faregraden heves til rødt. I tillegg har vi hatt et togsett for lite, forklarer Olsen.

- Får ikke forhåndsvarsel

Han sier NSB har jobbet med å finne ut om det er mulig å få et forhåndsvarsel på at faregraden kan bli hevet.

- Der har vi fått ulik info fra flere kilder, men nå har vi akkurat fått beskjed fra Bane Nor om at det ikke er mulig, sier driftssjefen.

Han forklarer videre at grunnen til at de nå har besluttet å starte opp igjen trafikken, er fordi Bane Nor sier det er sannsynlig at det oransje farenivået opprettholdes fram til fredag.

- Fredag er det meldt endret værtype, legger Olsen til.

Han sier NSB gjør en fortløpende vurdering av situasjonen for å forhindre at togsett blir sperret inne.