- Det er ingen overraskelse at det ikke kommer noen hit, sier Lindbjørg Vike (67) etter at Frelsesarmeen har offentliggjort de nye ordrene som blir gjeldende fra 1. august.

På lista finner vi ikke Åndalsnes.  Vike, som ble pensjonist ved nyttår, ble av Frelsesarmeen spurt om å fortsette i ei 40 prosent stilling fram til sommeren. Det takket hun ja til. Hva som skjer videre vet hun ikke.

- Frelsesarmeen som så mange andre sliter med å få nok folk, derfor er jeg ikke overrasket. Nå har jeg 40 prosent fram til sommeren, så får tida vise hva som skjer videre, sier Vike som hadde ei 50 prosent stilling før hun ble pensjonist.

- Så det er ikke så stor forskjell til nå med 40 prosent. Det er nå bare det at en må legge opp aktiviteten etter det man har mannskap til. Og så bidrar man jo også frivillig, sier hun videre.

- Ikke optimist

Vike sier hun opplever at Frelsesarmeen er ønsket på stedet, og sier det er mange muligheter også her. Men hun er ikke optimist med tanke på at det skal komme noen til å ta over for ho på Åndalsnes.

- Frelsesarmeen har mer aktivitet på store steder og i byer. Men jeg tror vi kunne fått til det samme her. Men så spørs det hva Frelsesarmeen vil prioritere. Uansett er det utrolig viktig at en får med seg folket på stedet, at folk blir en del av Frelsesarmeen. Det har nok litt å si for om noen nye kommer hit, sier hun videre.

Hun er i dag eneste ansatte på Åndalsnes. Med seg har hun seks-sju frivillige.

- Vi trenger flere frivillige. Det må du gjerne skrive, legger hun til.

Vike forklarer Frelsesarmeens beordringssystem slik:

- Frelsesarmeen plasserer folk der de ser behovet. Det gjør de i dialog med dem som skal på stedet.