Ordfører Lars Olav Hustad (H) tok opp Fylkesmannnes behandling av Raumasenteret som en orienteringssak under tirsdagens formannskapsmøte. Han uttrykte frustrasjon over at utbyggingen av kjøpesenteret ser ut til å bli stoppet av Fylkesmannen nok en gang.

Rauma kommune ga i slutten av 2014 tillatelse til å oppgradere et areal i andre etasje i kjøpesenteret, etter først å ha sagt nei til søknaden. Utbygger mener dette arealet alltid har inngått i kjøpesenteret, kommunen mente først noe annet. Fylkesmannen har varslet at vedtaket vil bli overprøvd.

– Ingen har fått nei

– Nå er vi kommet til et punkt at det er mer jus vi snakker om. Fylkesmannen har gått på noen smeller i det siste. Bare se på Digernes-krysset på Sunnmøre. Flere tusen kvadratmeter gikk igjennom mot Fylkesmannens vilje. På Raumasenteret er det snakk om noen hundre kvadratmeter, påpekte ordføreren.

– Ingen som har klaget til Oslo har fått nei, la Arne Steffen Lillehagen (V) til.

– Vingeklippet

Marit Nauste (AP) la ikke skjul på sin frustrasjon over saka.

– Jeg føler meg maktesløs som politiker. Det er fole hvis vi skal vente til høsten med å få svar. Da synes jeg vi skal klage. For dette er trasig, sa hun.

Senterpartiets representant, Magnhild Vik, uttrykte at hun er enig med Nauste. Også David Grøvdal (AP) uttrykte frustrasjon.

– Vi er vingeklippet som lokalpolitikere. Det er nesten uinteressant å gjøre vedtak. Og det er synd, sa han.

Faksimile fra Åndalsnes Avis 15. januar 2015.